54,9% van alle Chinese computers is besmet met malware

hacker

De hoeveelheid malware in China is enorm. Maar liefst 54,9% van alle computers in China zijn besmet met malware. De hoeveelheid malware-infecties in het land is al jaren hoog, maar is voor het eerst in vijf jaar tijd opnieuw toegenomen.

Dit blijkt uit onderzoek van het Chinese Computer Virus Emergency Response Center. Gebruikers in China worden met grote regelmaat geconfronteerd met malware. Zo blijkt maar liefst ruim de helft van alle Chinese overheidswebsites kwetsbaarheden te bevatten. Cybercriminelen kunnen via de kwetsbaarheden de overheidssites binnendringen, de website voorzien van malware en via deze weg gebruikers proberen te besmetten.

Daarnaast wordt ook het populaire Chinese sociale netwerk Weibo gebruikt om malware te verspreiden naar slachtoffers. Cybercriminelen gebruiken malware voornamelijk om online fraude te plegen. Fraude met internetbankieren en online betalingen blijven net als voorgaande jaren de voornaamste doelen waarvoor cybercriminelen malware verspreiden.

Meer over
Lees ook
Van social engineering tot DMARC-misbruik: TA427’s informatieverzamelkunst

Van social engineering tot DMARC-misbruik: TA427’s informatieverzamelkunst

Onderzoekers van Proofpoint volgen verschillende dreigingsactoren, waaronder TA427. Deze dreigingsactor is ook bekend als Emerald Sleet, APT43, THALLIUM of Kimsuky en wordt gelieerd aan Noord-Korea.

Proofpoint: TA547 richt zich op Duitse bedrijven met Rhadamanthys Stealer

Proofpoint: TA547 richt zich op Duitse bedrijven met Rhadamanthys Stealer

Onderzoekers van Proofpoint identificeren een nieuwe e-mailcampagne van TA547. Deze richt zich op Duitse bedrijven en heeft als doel het afleveren van Rhadamanthys malware

Dreigingsactoren leveren malware via YouTube

Dreigingsactoren leveren malware via YouTube

Proofpoint  Emerging Threats ziet dat de aflevering van malware voor het stelen van informatie via YouTube plaatsvindt. Voorbeelden hiervan zijn Vidar, StealC en Lumma Stealer. De aflevering vindt plaats via illegale software en cracks van videogames