5% hoger salaris voor IT’ers in specialistische functies

euros

IT-professionals in specialistische functies kunnen dit jaar een salarisverhoging van ruim 5% verwachten. Het gaat hierbij onder andere om security specialisten.

Dit meldt Robert Walters in het Salary Survey 2015. De behoefte aan IT-specialisten is onverminderd groot. Vooral professionals die gespecialiseerd zijn in de beveiliging, software-ontwikkeling voor online en mobiele omgevingen, big data, cloud computing en het internet der dingen zijn gewild. Hoewel de salarissen voor ervaren professionals stabiel blijven, stijgen de beloningen van starters en junior professionals (tot 5 jaar werkervaring) in de informatietechnologie.

Communicatievaardigheden zijn van belang

Vanwege de razendsnelle automatisering en robotisering van het bedrijfsleven in combinatie met de groei van e-commerce, werken steeds meer IT-professionals samen in teams met collega’s zonder IT-ervaring. Robert Walters voorziet daarom een groeiende vraag naar IT-specialisten met goede communicatievaardigheden, om draagvlak voor IT-projecten te creëren en ervoor te zorgen dat nieuwe technologie effectief gebruikt wordt.

Bob van Ginkel, Associate Director Amsterdam: “Op de arbeidsmarkt voor IT-specialisten is nooit echt sprake geweest van een economische crisis. De salarissen van vooral gespecialiseerde IT’ers zullen ook dit jaar stijgen.”

Binnenboord houden van werknemers heeft hoge prioriteit

Robert Walters vooral salarisstijgingen te zullen zien voor specialistische functies in IT, business intelligence, compliance voor de bancaire sector, risk en auditing. In die functies heeft het binnenboord houden van werknemers een hoge prioriteit onder HR-functionarissen. Dat geldt ook voor gewilde functies in online marketing en e-commerce. Het komende jaar zal werknemersretentie voor meer sleutelfuncties in meer bedrijven belangrijk worden.

Rob Vermaak, Managing Director Benelux: “Sinds afgelopen zomer zagen wij de vraag naar werknemers in de breedte gestaag toenemen. We verwachten dat die trend dit jaar voortzet en in 2015 zal leiden tot een stijging van salarissen.”

Lees ook
Satori malware is eerste malware voor ARC systemen

Satori malware is eerste malware voor ARC systemen

De malware Satori kan nu nog meer Internet of Things (IoT) apparaten aanvallen en toevoegen aan botnets. De laatste versie van de malware is ook in staat systemen met een ARC processor te infecteren. Dit meldt Arbor Networks, een bedrijf gespecialiseerd in het mitigeren van DDoS-aanvallen, in een security advisory. Satori is malware die in decemb1

FireEye integreert big data platform van X15 Software in security platform

FireEye integreert big data platform van X15 Software in security platform

Beveiligingsbedrijf FireEye neemt X15 Software over. X15 levert een platform waarmee big data kan worden beheerd. FireEye wil deze technologie integreren in zijn portfolio om klanten een open platform te kunnen bieden waarmee zij door machines gegenereerde data kunnen verzamelen en analyseren. X15 Software levert een operational intelligence plat1

Vasco doet 4 securityvoorspellingen voor 2018

Vasco doet 4 securityvoorspellingen voor 2018

In 2017 zijn helaas meerdere records gebroken op het gebied van datalekken. Honderden miljoenen mensen zijn wereldwijd het slachtoffer geworden van cyberaanvallen en –dreigingen. De laatste jaren zijn veel nieuwe technieken opgedoken om deze dreigingen het hoofd te bieden. Maar de meest eenvoudige manier wordt nog steeds het vaakst genegeerd: de m1