5% hoger salaris voor IT’ers in specialistische functies

euros

IT-professionals in specialistische functies kunnen dit jaar een salarisverhoging van ruim 5% verwachten. Het gaat hierbij onder andere om security specialisten.

Dit meldt Robert Walters in het Salary Survey 2015. De behoefte aan IT-specialisten is onverminderd groot. Vooral professionals die gespecialiseerd zijn in de beveiliging, software-ontwikkeling voor online en mobiele omgevingen, big data, cloud computing en het internet der dingen zijn gewild. Hoewel de salarissen voor ervaren professionals stabiel blijven, stijgen de beloningen van starters en junior professionals (tot 5 jaar werkervaring) in de informatietechnologie.

Communicatievaardigheden zijn van belang

Vanwege de razendsnelle automatisering en robotisering van het bedrijfsleven in combinatie met de groei van e-commerce, werken steeds meer IT-professionals samen in teams met collega’s zonder IT-ervaring. Robert Walters voorziet daarom een groeiende vraag naar IT-specialisten met goede communicatievaardigheden, om draagvlak voor IT-projecten te creëren en ervoor te zorgen dat nieuwe technologie effectief gebruikt wordt.

Bob van Ginkel, Associate Director Amsterdam: “Op de arbeidsmarkt voor IT-specialisten is nooit echt sprake geweest van een economische crisis. De salarissen van vooral gespecialiseerde IT’ers zullen ook dit jaar stijgen.”

Binnenboord houden van werknemers heeft hoge prioriteit

Robert Walters vooral salarisstijgingen te zullen zien voor specialistische functies in IT, business intelligence, compliance voor de bancaire sector, risk en auditing. In die functies heeft het binnenboord houden van werknemers een hoge prioriteit onder HR-functionarissen. Dat geldt ook voor gewilde functies in online marketing en e-commerce. Het komende jaar zal werknemersretentie voor meer sleutelfuncties in meer bedrijven belangrijk worden.

Rob Vermaak, Managing Director Benelux: “Sinds afgelopen zomer zagen wij de vraag naar werknemers in de breedte gestaag toenemen. We verwachten dat die trend dit jaar voortzet en in 2015 zal leiden tot een stijging van salarissen.”

Lees ook
SBIR-project van Cybersprint beschermt bedrijven tegen dreigingen IoT-apparatuur

SBIR-project van Cybersprint beschermt bedrijven tegen dreigingen IoT-apparatuur

Cybersprint is uitgeroepen tot winnaar van de derde SBIR tender Cyber Security. Dit is voor het Haagse security bedrijf aanleiding verder in te zetten op het beschermen van organisaties tegen de toenemende cyberdreigingen van Internet of Things (IoT) apparaten. Met het SBIR project ontwikkelt Cybersprint nieuwe software waarmee organisaties beter1

90% meer ransomware infecties bij bedrijven in 2017

90% meer ransomware infecties bij bedrijven in 2017

Het aantal gedetecteerde ransomware infecties is in het afgelopen jaar fors toegenomen. Onder bedrijven is het aantal gedetecteerde infecties met 90% toegenomen, terwijl de stijging bij consumenten zelfs 93% bedraagt. Dit blijkt uit het 2017 State of Malware rapport van beveiligingsbedrijf Malwarebytes. De stijging is voornamelijk te danken aan e1

Vraag naar gespecialiseerde cyberzekeringen neemt toe

Vraag naar gespecialiseerde cyberzekeringen neemt toe

Het belang van cyberrisicomanagement neemt in 2018 verder toe door de groeiende afhankelijkheid van technologie, strengere eisen aan de bescherming van consumentengegevens en de stijgende waarde van niet-fysieke activa. In reactie daarop ontwikkelen verzekeraars steeds meer specialistische, op maat gemaakte cyberverzekeringen. Deze vervangen cyber1