Vasco demonstreert security analytics en blockchain-technologie

Vasco Data Security heeft de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in technologie voor risico-analyse, onboarding van mobiele gebruikers en blockchain. Tijdens de RSA Conference die vandaag in San Francisco van start is gegaan, demonstreert het bedrijf concrete tools en oplossingen die uit deze investeringen zijn ontstaan.

Risico-analyse vanuit de cloud

Vasco levert al jaren analytische tools aan met name financiële instellingen. Nieuw is nu dat deze risk analysis-oplossingen ook vanuit de cloud beschikbaar zijn. Deze toornig is bedoeld voor het detecteren en oplossen van fraude. Hierbij wordt data verzameld en geanalyseerd over meerdere kanalen heen. Het maakt hierbij dus niet uit of een gebruiker met een mobiel apparaat een betaling wil doen of bijvoorbeeld via internet-bankieren. Alle data die hierbij gegenereerd en uitgewisseld wordt, kan voor de analyses worden ingezet. Heel belangrijk hierbij is dat de zogeheten gebruikerservaring nauwlettend in de gaten wordt gehouden.

Blockchain-project

Blockchain wordt meer en meer een reële optie voor de financiële wereld. Daarom demonstreert Vasco in San Francisco een proof of concept op basis van deze technologie die gericht is op het proces van het aanvragen, verlenen en administratief verwerken van leningen. Dit gebeurt onder de naam van eSignLive Digital Lending Solution. Hierbij wordt een combinatie van technologieën toegepast rondom Identity en Access Management (IAM), het digitaal ondertekenen van documenten en meer.

Mobile Onboarding

Gebruikers die mobiel gebruik willen maken van betaaldiensten, eCommerce en bijvoorbeeld gaming dienen op een veilige manier een account te kunnen aanmaken en gebruiken. Voor de hierbij betrokken aanbieders is het van cruciaal belang dat hierbij snel, efficiënt en correct de identiteit van de nieuwe gebruiker kan worden vastgesteld en gecontroleerd.

Vasco demonstreert dit zogeheten proces van ‘mobile onboarding’ tijdens de RSA Conference op basis van Vasco’s eSignLive-technologie en oplossingen voor het verifiëren van identiteiten van Mitek.

De RSA Conference vindt dit jaar plaats van 16 tot 19 april in San Francisco.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.