Barracuda Sentinel detecteert nu ook Nederlandstalige phishing mails

Sentinel, Barracuda’s next generation e-mail security oplossing, is nu in staat om phishing aanvallen in alle talen te detecteren en te blokkeren, waaronder Nederlands, Duits en Spaans. Sentinel maakt gebruik van geavanceerde AI-technieken om bedrieglijk echt lijkende phishing e-mails te onderscheppen. Bij dit soort aanvallen lijkt het alsof de email afkomstig is van een bekende web service, zoals Outlook Dropbox, Apple, UPS, et cetera.

Daarbij maken aanvallers steeds vaker gebruik van e-mails die zijn opgesteld in de lokale taal van de ontvanger, bijvoorbeeld Nederlands. Zo wordt geprobeerd om het beoogde slachtoffer zo ver te krijgen dat hij op een link klikt. Deze links openen een goed nagemaakte loginpagina van de web service. Het doel is om de logingegevens van het slachtoffer te stelen en later te gebruiken voor grotere aanvallen op het bedrijf, die veel schade kunnen aanrichten. Sentinel beschermt tegen dit soort phishing aanvallen, bijvoorbeeld door te detecteren wanneer de email is verzonden vanaf  een ander e-maildomein dan wordt gesuggereerd in het mailbericht (bijvoorbeeld dropbox.com).

Hier is een voorbeeld van een dergelijke phishing mail in het Nederlands, ogenschijnlijk verzonden door PayPal:

paypal

Een andere techniek die wordt ingezet door Sentinel, is het analyseren van de tekst van de e-mail. Sentinel is nu in staat om e-mails te checken die zijn opgesteld in iedere taal, waaronder Nederlands.

Meer over
Lees ook
Van social engineering tot DMARC-misbruik: TA427’s informatieverzamelkunst

Van social engineering tot DMARC-misbruik: TA427’s informatieverzamelkunst

Onderzoekers van Proofpoint volgen verschillende dreigingsactoren, waaronder TA427. Deze dreigingsactor is ook bekend als Emerald Sleet, APT43, THALLIUM of Kimsuky en wordt gelieerd aan Noord-Korea.

KnowBe4-onderzoek: Bijna 70% van Nederlandse werknemers slaat wachtwoorden op in browser

KnowBe4-onderzoek: Bijna 70% van Nederlandse werknemers slaat wachtwoorden op in browser

Onderzoek van KnowBe4, aanbieder van ’s werelds grootste platform voor security awareness en gesimuleerde phishing, stelt vast dat ruim 66% van de Nederlanders wachtwoorden opslaat in webbrowsers - groot aantal weet niet dat dit (automatisch) gebeurt

Hoe phishingbewust is jouw organisatie echt?

Hoe phishingbewust is jouw organisatie echt?

Het NK-Phishing is terug! Na vier succesvolle edities is de competitie waarbij medewerkers van verschillende organisaties worden getest er weer. Lukt het jouw team om de phishing mails van dit jaar te herkennen? In teams van 10 strijd jouw organisatie tegen meer dan 500 andere deelnemers voor een mooie prijs.