Barracuda Sentinel detecteert nu ook Nederlandstalige phishing mails

Sentinel, Barracuda’s next generation e-mail security oplossing, is nu in staat om phishing aanvallen in alle talen te detecteren en te blokkeren, waaronder Nederlands, Duits en Spaans. Sentinel maakt gebruik van geavanceerde AI-technieken om bedrieglijk echt lijkende phishing e-mails te onderscheppen. Bij dit soort aanvallen lijkt het alsof de email afkomstig is van een bekende web service, zoals Outlook Dropbox, Apple, UPS, et cetera.

Daarbij maken aanvallers steeds vaker gebruik van e-mails die zijn opgesteld in de lokale taal van de ontvanger, bijvoorbeeld Nederlands. Zo wordt geprobeerd om het beoogde slachtoffer zo ver te krijgen dat hij op een link klikt. Deze links openen een goed nagemaakte loginpagina van de web service. Het doel is om de logingegevens van het slachtoffer te stelen en later te gebruiken voor grotere aanvallen op het bedrijf, die veel schade kunnen aanrichten. Sentinel beschermt tegen dit soort phishing aanvallen, bijvoorbeeld door te detecteren wanneer de email is verzonden vanaf  een ander e-maildomein dan wordt gesuggereerd in het mailbericht (bijvoorbeeld dropbox.com).

Hier is een voorbeeld van een dergelijke phishing mail in het Nederlands, ogenschijnlijk verzonden door PayPal:

paypal

Een andere techniek die wordt ingezet door Sentinel, is het analyseren van de tekst van de e-mail. Sentinel is nu in staat om e-mails te checken die zijn opgesteld in iedere taal, waaronder Nederlands.

Meer over
Lees ook
Het creëren van de juiste gewoontes is essentieel voor online veiligheid

Het creëren van de juiste gewoontes is essentieel voor online veiligheid

Voor veel mensen klinkt cybersecurity als een ver-van-mijn-bed-show en wordt het vaak beschouwd als de verantwoordelijkheid van beveiligingsteams. Maar aanvallers houden zich niet aan deze rolverdeling. Ze vallen mensen op elke afdeling en op elk niveau aan die toegang hebben tot gevoelige data, vaak zelfs voordat beveiligingsteams tijd hebben om1

Zo kunt u uw bedrijf beschermen tegen phishing en datalekken

Zo kunt u uw bedrijf beschermen tegen phishing en datalekken

Cybercriminelen gaan steeds slimmer te werk bij hun pogingen om bedrijfsgegevens te stelen. Het is daarom belangrijk dat u weet welke beveiligingsrisico’s uw bedrijf loopt en hoe u deze kunt beperken. Vooral phishing en datalekken vormen een risico voor veel bedrijven. We leggen u uit wat phishing en datalekken zijn, hoe cybercriminelen te werk ga1

Phishingmails over apenpokkenvirus in omloop

Phishingmails over apenpokkenvirus in omloop

Cybercriminelen versturen phishingmails over het apenpokkenvirus aan bedrijven. In de e-mails staat dat de medewerkers een training over de voorzorgsmaatregelen tegen het virus moeten doorlopen. Het gaat om een wereldwijde phishingcampagne, zo waarschuwt cyberbeveiliger Mimecast.