Kabinet investeert 2,5 miljoen euro in oprichting Digital Trust Centre

Security (bron: Pixabay / TheDigitalWay)

Het kabinet stelt 26 miljoen euro beschikbaar voor de aanpak van cyberspionage en -sabotage, de bestrijding van cybercrime en de oprichting voor een Digital Trust Centre (DTC). Dit centrum gaat bedrijven ondersteunen en adviseren over het verbeteren van hun cybersecurity en afslaan van cyberaanvallen. Voor de oprichting van een DTC is een bedrag van 2,5 miljoen euro gereserveerd.

In juni 2016 vroeg de branchevereniging in aanloop naar de verkiezingen in het manifest ‘Groei door digitalisering’ aandacht voor de weerbaarheid van het MKB. In dit manifest pleitte Nederland ICT voor de oprichting van een DTC dat het MKB kan ondersteunen bij het verbeteren van hun cybersecurity. Nederland ICT merkt op dat Nederland weliswaar over het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) beschikt, maar ruim 97% van het bedrijfsleven geen toegang heeft tot dit centrum.

De branchevereniging voor de ICT-sector is dan ook zeer te spreken over de extra inzet van middelen voor cybersecurity. “Alleen door te blijven investeren in maatregelen, ook van het brede bedrijfsleven, die cybersecurity bevorderen, zorgen we ervoor dat het verdienvermogen van het Nederlandse bedrijfsleven ook in de toekomst is geborgd”, aldus Lotte de Bruijn, directeur van Nederland ICT. “Uiteindelijk verdient deze investering zichzelf snel weer terug, want de kosten van cybercrime lopen jaarlijks in de miljarden. Met een beter beveiligd MKB-bedrijfsleven zullen deze kosten aanzienlijk dalen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.