Kabinet investeert 2,5 miljoen euro in oprichting Digital Trust Centre

computer-1591018_960_720-pixabay-thedigitalway

Het kabinet stelt 26 miljoen euro beschikbaar voor de aanpak van cyberspionage en -sabotage, de bestrijding van cybercrime en de oprichting voor een Digital Trust Centre (DTC). Dit centrum gaat bedrijven ondersteunen en adviseren over het verbeteren van hun cybersecurity en afslaan van cyberaanvallen. Voor de oprichting van een DTC is een bedrag van 2,5 miljoen euro gereserveerd.

In juni 2016 vroeg de branchevereniging in aanloop naar de verkiezingen in het manifest ‘Groei door digitalisering’ aandacht voor de weerbaarheid van het MKB. In dit manifest pleitte Nederland ICT voor de oprichting van een DTC dat het MKB kan ondersteunen bij het verbeteren van hun cybersecurity. Nederland ICT merkt op dat Nederland weliswaar over het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) beschikt, maar ruim 97% van het bedrijfsleven geen toegang heeft tot dit centrum.

De branchevereniging voor de ICT-sector is dan ook zeer te spreken over de extra inzet van middelen voor cybersecurity. “Alleen door te blijven investeren in maatregelen, ook van het brede bedrijfsleven, die cybersecurity bevorderen, zorgen we ervoor dat het verdienvermogen van het Nederlandse bedrijfsleven ook in de toekomst is geborgd”, aldus Lotte de Bruijn, directeur van Nederland ICT. “Uiteindelijk verdient deze investering zichzelf snel weer terug, want de kosten van cybercrime lopen jaarlijks in de miljarden. Met een beter beveiligd MKB-bedrijfsleven zullen deze kosten aanzienlijk dalen.”

Meer over
Lees ook
Dit zijn de verwachtingen in 2024 voor het continu veranderende dreigingslandschap

Dit zijn de verwachtingen in 2024 voor het continu veranderende dreigingslandschap

Niemand weet wat ‘The Next Big Thing’ in het dreigingslandschap wordt. Wat wel mogelijk is, is terugkijken naar 2023, opvallende gedragingen van actoren identificeren en een gefundeerde inschatting maken van wat 2024 mogelijk in petto heeft.

Fortinet lanceert Fortinet Advisor, een generative AI assistant

Fortinet lanceert Fortinet Advisor, een generative AI assistant

Fortinet voegt een nieuwe oplossing toe aan zijn aanbod van ruim 40 door AI ondersteunde security-producten. Het gaat om Fortinet Advisor, een generative AI (GenAI) assistant. Fortinet Advisor maakt momenteel deel uit van FortiSIEM, de security information & event management (SIEM)-oplossing van Fortinet, en FortiSOAR, zijn security orchestration,1

Microsoft Defender Suite en een SOC houden remote werknemers veilig

Microsoft Defender Suite en een SOC houden remote werknemers veilig

Nu de behoefte aan veilig werken exponentieel toeneemt, is het beveiligen van externe en hybride werknemers een steeds groter probleem geworden. Voorheen gebruikten bedrijven beveiliging architecturen die gebaseerd waren op het beschermen van medewerkers die werkzaam waren in on-premises kantooromgevingen.