Europol en EURid gaan gezamenlijk cybercrime aanpakken

Europol's European Cybercrime Centre

Europol en de door de Europese Commissie aangestelde beheerder van het internet register voor .eu en .ею domeinnamen EURid bundelen hun krachten. De partijen willen samen cybercrime gaan aanpakken.

Hiervoor hebben beide partijen een Memorandum of Understanding gesloten. De partijen willen hun krachten bundelen om cybercrime aan te pakken, statische gegevens uit te wisselen en trends rond cybercrime in kaart te brengen. EURid gaat zijn registrars beter controleren en zet daarnaast in op de ontwikkeling van anti-abuse systemen.

EURid meldt in 2015 in totaal 14.710 domeinnamen offline te hebben gehaald. In 2016 staat de teller tot nu toe op 5.877 domeinnamen. EURid werkt al langer samen met verschillende opsporingsinstanties binnen de Europese Unie om abuse vanaf .eu en .ею aan te pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.