Syriër bekent lidmaatschap van Syrian Electronic Army

Een hacker (bron: FreeImages.com/Gabor Kalman)

Een 37-jarige Syriër heeft bekend lid te zijn geweest van het Syrian Electronic Army (SEA), een hackersgroep die de Syrische president Bashar al-Assad steunt. Ale lid van deze groep heeft de man verschillende Amerikaanse media en overheden aangevallen.

Reuters meldt dat de man in zijn bekentenis aangeeft deel te hebben genomen aan een operatie die als doel had computers van Assad’s ’vermeende tegenstanders’ in de Amerikaanse media en overheid te infiltreren. Het ging om een spear phishing campagne die onder andere was gericht op CNN, National Public Radio, Associated Press, Reuters, Microsoft, Harvard University en Human Rights Watch.

De groep heeft geprobeerd aangevallen bedrijven te chanteren. Indien gechanteerde bedrijven door sancties tegen Syrië niet in staat waren geld over te maken naar Syrische bankrekeningen trad de in Duitsland wonende Syriër op als tussenpersoon. De man werd in mei door Duitsland uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Hij kan maximaal vijf jaar gevangenisstraf opgelegd krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *