Boze klant sleept Yahoo voor de rechter na datalek

Een rechter (bron: FreeImages.com/Jason Morrison)

Een boze klant van Yahoo sleept het Amerikaanse bedrijf voor de rechter wegens nalatigheid rond de cyberaanval in 2014. Bij deze onlangs bekend gemaakte cyberaanval werden gegevens van ruim 500 miljoen Yahoo gebruikers gestolen.

Persbureau Reuters meldt dat de Amerikaan Ronald Schwartz een aanklacht heeft ingediend tegen Yahoo bij de rechtbank in San Jose. Deze aanklacht is ingediend namens alle Amerikaanse klanten van Yahoo die door het datalek zijn getroffen. Schwartz verwijt Yahoo grove nalatigheid en wil daarom een schadevergoeding van het bedrijf. Hoe hoog deze schadevergoeding zou moeten zijn is onduidelijk.

De aanval op Yahoo werd korte tijd geleden bekend gemaakt, maar vond al in 2014 plaats. Bij de aanval zijn allerlei gegevens van ruim 500 miljoen Yahoo gebruikers gestolen, waaronder namen, e-mailadressen, telefoonnummers, geboortedata, wachtwoorden en veiligheidsvragen en -antwoorden. Het overgrote merendeel van de wachtwoorden is volgens Yahoo met het bcrypt-algoritme gehasht. De beveiligingsvragen en -antwoorden zijn slechts in sommige gevallen versleuteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.