Cisco neemt cloud access security broker CloudLock over

Cisco maakt bekend CloudLock over te nemen. CloudLock is een bedrijf dat zich richt op de beveiliging van cloud en Bring Your Own Device (BYOD) omgevingen. Cisco betaalt 293 miljoen dollar, omgerekend zo’n 265 miljoen euro, voor CloudLock.

CiscoDe cloud wordt binnen nagenoeg ieder bedrijf gebruikt en maakt het mogelijk vanaf iedere locatie en iedere machine toegang te krijgen tot data en applicaties. De cloud brengt echter ook het risico met zich mee dat bedrijfsdata wordt opgeslagen in cloud diensten die niet voor zakelijke doeleinden zijn ontworpen en niet zijn goedgekeurd door de IT-afdeling.

Cloud access security broker

CloudLock helpt bedrijven als ‘cloud access security broker’ de koppeling tussen clouddiensten en de eigen infrastructuur van bedrijven te beveiligen, en het gebruik van de cloud in goede banen te leiden. Zo helpt het bedrijf ongeautoriseerd gebruik van de cloud op te sporen. Denk hierbij aan cloud applicaties zonder toestemming of medeweten van de IT-afdeling worden gebruikt om bedrijfsdata op te slaan. Ook kan CloudLock bedrijven ondersteunen bij de migratie naar cloud diensten door te helpen data op veilige wijze over te zetten.

Cisco voegt het portfolio van CloudLock toe aan haar eigen portfolio. Het team van CloudLock wordt onderdeel van de Ciscos Networking and Security Business Group. Naar verwachting is de overname in het eerste kwartaal van 2017 afgerond.

2 Responses to Cisco neemt cloud access security broker CloudLock over

  1. […] Cisco neemt cloud access security broker CloudLock over – infosecuritymagaz… […]

  2. […] Cisco neemt cloud access security broker CloudLock over – infosecuritymagaz… […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.