‘Apparaten vormen zwakke plek in beveiliging van bedrijven’

IT-beveiliging (bron: FreeImages.com/ematil1023)

Apparaten blijken een zwakke plek te zijn in de beveiliging van het Nederlandse bedrijfsleven. 29 procent van de Nederlandse bedrijven heeft in 2015 met een beveiligingsprobleem te kampen gehad dat verband hield met bedrijfshardware zoals smartphones of computers.

Dat blijkt uit onderzoek van Redshift Research in opdracht van technologiebedrijf HP. Slechts 24 procent van de ondervraagden heeft het volledige vertrouwen in de beveiliging die apparaten bieden. 83 procent van de IT-beslissers vindt de beveiliging van hun apparaten een klein tot groot probleem. Minder dan de helft van de bedrijven heeft een zogenaamde BYOD-beleid, een beleid voor werknemers die hun privéapparaten meenemen naar kantoor.

“Doordat werknemers steeds vaker mobiele apparaten zoals smartphones of notebooks meenemen van het werk is bedrijfsgevoelige informatie kwetsbaarder geworden voor criminelen. Bovendien zijn bedrijven gevoelig voor cybercriminelen doordat bijna alle apparaten toegang hebben tot het bedrijfsnetwerk”, aldus Hjalmar van Veen, General Manager Personal Systems bij HP Inc. Nederland. “Alle wachtwoorden van een apparaat dat kwijtgeraakt of gestolen is, moeten zo snel mogelijk worden gewijzigd. Ook de wachtwoorden van gekoppelde accounts van bedrijfsprogramma’s moeten snel veranderd worden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.