‘Apparaten vormen zwakke plek in beveiliging van bedrijven’

sleutels-beveiliging-security

Apparaten blijken een zwakke plek te zijn in de beveiliging van het Nederlandse bedrijfsleven. 29 procent van de Nederlandse bedrijven heeft in 2015 met een beveiligingsprobleem te kampen gehad dat verband hield met bedrijfshardware zoals smartphones of computers.

Dat blijkt uit onderzoek van Redshift Research in opdracht van technologiebedrijf HP. Slechts 24 procent van de ondervraagden heeft het volledige vertrouwen in de beveiliging die apparaten bieden. 83 procent van de IT-beslissers vindt de beveiliging van hun apparaten een klein tot groot probleem. Minder dan de helft van de bedrijven heeft een zogenaamde BYOD-beleid, een beleid voor werknemers die hun privéapparaten meenemen naar kantoor.

“Doordat werknemers steeds vaker mobiele apparaten zoals smartphones of notebooks meenemen van het werk is bedrijfsgevoelige informatie kwetsbaarder geworden voor criminelen. Bovendien zijn bedrijven gevoelig voor cybercriminelen doordat bijna alle apparaten toegang hebben tot het bedrijfsnetwerk”, aldus Hjalmar van Veen, General Manager Personal Systems bij HP Inc. Nederland. “Alle wachtwoorden van een apparaat dat kwijtgeraakt of gestolen is, moeten zo snel mogelijk worden gewijzigd. Ook de wachtwoorden van gekoppelde accounts van bedrijfsprogramma’s moeten snel veranderd worden.”

Lees ook
CaptureTech Introduceert Cyber Shield

CaptureTech Introduceert Cyber Shield

CaptureTech, een vooraanstaand IT-bedrijf met een specialisatie in logistiek, security en ICT-diensten, kondigt vandaag de lancering aan van CaptureTech Cyber Shield, een flexibel en uitgebreid pakket van cybersecurity-diensten specifiek ontworpen voor organisaties met logistieke processen.

Syncplicity: Uw informatie – anytime, anywhere

Syncplicity: Uw informatie – anytime, anywhere

Als leverancier, sinds 2009, van Secure Managed File oplossingen levert SCOS te Hoofddorp nu tevens Syncplicity (voorheen onderdeel van Axway). Syncplicity is een service voor het delen en synchroniseren van bestanden die is ontwikkeld door Syncplicity Inc. Met de service kunnen gebruikers onderling bestanden opslaan en synchroniseren. Het onderst1

Ernstige kwetsbaarheden in NetScaler Gateway en NetScaler ADC

Ernstige kwetsbaarheden in NetScaler Gateway en NetScaler ADC

Softwarebedrijf Citrix heeft beveiligingsupdates uitgebracht voor kwetsbaarheden in NetScaler Gateway en NetScaler ADC, die vroeger bekend stonden als Citrix Gateway en Citrix ADC. Eén van de kwetsbaarheden, met kenmerk CVE-2023-4966, wordt actief misbruikt en krijgt een CVSS-score van 9,4. Dit betekent dat het om een zeer kritieke kwetsbaarheid g1