AnonSec steelt data van NASA en probeert drone te laten crashen

De hackersgroep AnonSec zegt 276 GB aan gevoelige data te hebben gestolen van NASA. Daarnaast heeft de groep geprobeerd een Global Hawk drone van NASA in zee te laten neerstorten.

Dit maakt de groep bekend via ‘OpNasaDrones Zine’, een paper die de groep zelf heeft gepubliceerd op Pastebin. AnonSec stelt 631 videofeeds van NASA’s ‘Aircraft & Weather Radars’, 2.143 logbestanden van vluchten en de gegevens van 2.414 NASA medewerkers waaronder e-mailadressen te hebben buitgemaakt.

Informatie aangeschaft

De aanval op NASA was oorspronkelijk niet gepland door AnonSec. Uit een chatlog dat in het magazine is gepubliceerd blijkt dat de groep toegang tot een server van NASA heeft gekocht van een hacker. Deze server gaf hen een voet tussen de deur op het netwerk van NASA. Vanaf dit startpunt besloot de groep de beveiliging van NASA op de proef te nemen.

AnonSec stelt dat NASA het root-account voorzien had van het wachtwoord ‘root’. De groep zou hierdoor slechts 0,32 seconden nodig hebben gehad om het wachtwoord van het beheerdersaccount te kraken. Eenmaal binnen blijken de aanvallers een verborgen packet sniffing tool te hebben gebruikt om meer inloggegevens in handen te krijgen. Uiteindelijk zouden zij het Goddard Space Flight Center, het Glenn Research Center en het Dryden Research Center van NASA zijn binnengedrongen.

Drone laten crashen

Ook zegt AnonSec drie NAS-systemen te hebben gehackt waarop vliegplannen voor drones worden opgeslagen. NASA medewerkers zouden op deze systemen ook vliegplannen uploaden die nog uitgevoerd moeten worden. Door deze plannen aan te passen hebben de hackers geprobeerd een Global Hawk drone van NASA, die 222,7 miljoen dollar heeft gekost, te laten crashen in de Grote Oceaan. Dit plan is mislukt doordat medewerkers van NASA het ongebruikelijk vliegplan van de drone opmerkten en besloten de controle over de drone handmatig overnamen.

Een Global Hawk drone van NASA (Foto door: NASA / Tom Miller)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.