Hacker kraakt e-mailsysteem autobedrijf en verstuurt berichten over faillissement

Hacker (bron: FreeImages.com/Jakub Krechowicz)

Een 16-jarige hacker heeft het e-mailsysteem van het autobedrijf Van Den Akker uit het Brabantse best gekraakt. Vanuit dit systeem stuurde hij duizenden klanten van het bedrijf het bericht dat het autobedrijf failliet zou zijn. De directeur van het bedrijf, Twan van den Akker, heeft aangifte gedaan.

Omroep Brabant meldt dat de hacker in eerste instantie bij het autobedrijf aan de bel had getrokken over beveiligingsproblemen met het e-mailsysteem. Hierbij bood de jongen aan de problemen te verhelpen. Van Den Akker ging niet op dit aanbod in, waarna de jongen zou hebben ingebroken op het systeem en valse e-mails zou hebben verstuurd.

Failliet

“Ik kreeg een e-mail op mijn eigen telefoon binnen, waarin stond dat we failliet waren”, aldus Van den Akker. “Dat had ik niet zien aankomen.” De directeur waarschuwt andere bedrijven hun systemen goed te beveiligen om dergelijke incidenten te voorkomen. “Ik had niet gedacht dat ons dit zou overkomen. Ik ben er altijd vanuit gegaan dat het met onze beveiliging wel goed zat.”

De e-mail is verstuurd naar tweeduizend tot drieduizend klanten. Deze klanten hebben inmiddels een rectificatie ontvangen van het valse e-mailbericht.

One Response to Hacker kraakt e-mailsysteem autobedrijf en verstuurt berichten over faillissement

  1. Ferry Waterkamp schreef:

    Hacker kraakt e-mailsysteem autobedrijf en verstuurt berichten over faillissement infosecuritymagazine.nl/2015/11/11/hac…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *