ESET neemt DESlock+ over

Encryptie (bron: FreeImages.com/Michael Faes)

IT-beveiligingsbedrijf ESET neemt DESlock+, leverancier van de gelijknamige tool voor data-encryptie, over. De technologie van DESlock+ wordt geïntegreerd in het portfolio van ESET voor zowel de consumenten- als zakelijke markt.

“Het belang van sterke encryptie neemt steeds verder toe. De actualiteit heeft diverse malen de gevolgen van gelekte, onversleutelde data getoond”, zegt Dave Maasland, Managing Director van ESET Nederland. “Daarbij hebben organisaties vanaf volgend jaar te maken met de aangescherpte Wet Bescherming Persoonsgegevens en de Meldplicht Datalekken. Met veilig versleutelde gegevens hebben zij veel minder te vrezen. Zo hoeft een lek niet gemeld te worden aan de betrokkenen als de gegevens versleuteld op straat belanden. Deze acquisitie is daarom een belangrijke aanwinst. Met de kennis en kunde van DESlock+ kunnen wij organisaties op dit gebied nog beter van dienst zijn.”

Encryptieoplossingen

DESlock+ uit het Britse Taunton richt zich op geavanceerde encryptieoplossingen. Het bedrijf levert een gelijknamige encryptietool die in een webbased interface via een beveiligde verbinding op afstand kan worden beheerd. Het bedrijf levert met DESlock+ Go ook een portable client van de software. Deze software kan vanaf een USB-stick worden gedraaid om zonder software te installeren data te kunnen ontsleutelen, bewerken en versleutelen. Daarnaast is een mobiele editie van de software beschikbaar voor iOS.

Het bedrijf sloot zich twee jaar geleden aan bij het ESET Technology Alliance programma. “Encryptie speelt een belangrijke rol in beveiliging. Het functioneert als een kluis waarin gevoelige zakelijke en persoonlijke informatie veilig kan worden bewaard”, zegt Palo Luke, Chief Technology Officer van ESET. “Wij gaan de technologie van DESLock+ integreren in onze producten voor het zakelijke- en consumentensegment. Daarnaast blijven we de technologie verder ontwikkelen en verbeteren.”

Volledige team in dienst bij ESET

Het team van DESlock+ bestaat uit twaalf medewerkers, die allen in dienst treden bij ESET. Het team stond bij DESlock+ onder leiding van algemeen directeur David Tomlinson. Tomlinson wordt manager van ESET’s Encryption Business Unit. Het team van DESlock+ blijft vanuit Taunton opereren. Met de overname van DESlock+ krijgt ESET een nieuwe Research & Development omgeving in handen in het Verenigd Koninkrijk. Vanuit deze locatie wil het bedrijf lokaal talent gaan werven voor het team achter DESlock+.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *