Slechts kwart van de organisaties beheert mobiele apparaten voldoende

usb-stick

Bijna een derde van de organisaties verwacht dat 60% van hun personeel binnen twaalf maanden mobiel werkt. Tegelijkertijd is slechts 25% van de organisaties overtuigt voldoende beheermogelijkheden te hebben en een goed beleid te hebben opgesteld voor mobiele apparaten.

Dit blijkt uit onderzoek van SANS Institute en beveiligingsbedrijf Imation. In tegenstelling tot veel andere onderzoeken naar mobiele beveiliging richt het onderzoek zich niet alleen op smartphones, tablets en wearables, maar ook op mobiele hardware als USB-sticks. 25% van de ondernemingen stelt geen enkele controle te hebben over mobiele apparaten.

USB-sticks

Slechts 13% van de bedrijven met 10.000 of meer medewerkers versleuteld data op USB-sticks, terwijl dit percentage onder organisaties tot 10.000 werknemers op 7% ligt. Bijna de helft van de bedrijven geeft toe USB-sticks in zijn geheel niet te beheren. 43% beheert daarnaast ook niet alle desktops die mobiel werkend personeel gebruikt.

Respondenten zijn zich echter wel bewust dat deze beperkte controle over mobiele apparaten allerlei risico’s met zich meebrengt. Malware die via dergelijke onbeheerde apparaten het bedrijfsnetwerk binnenkomt wordt door 13,6% gezien als het grootste risico. 12,6% vreest vooral verlies of diefstal van zakelijke apparaten.

Lees ook
Fortinet: 80% fabrikanten kreeg te maken met onbevoegde toegang tot data na inbreuk

Fortinet: 80% fabrikanten kreeg te maken met onbevoegde toegang tot data na inbreuk

Fortinet heeft samen met Manufacturers Alliance een onderzoek uitgevoerd naar beveiligingsrisico’s bij productiebedrijven. Daarbij werd onder andere gevraagd naar beveiligingsincidenten, de stand van zaken rond de samenwerking tussen IT-teams en operationele technologie (OT)-teams en audits op OT-beveiliging. Uit het onderzoek bleek onder andere d1

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

Verizon Business 2023 Mobile Security Index: stem beveiliging af op zakelijke vereisten

Verizon Business 2023 Mobile Security Index: stem beveiliging af op zakelijke vereisten

Verizon Business brengt het 2023 Mobile Security Index (MSI) rapport uit. Deze zesde editie van het rapport presenteert de topdreigingen voor het beveiligen van mobiele apparaten. Het MSI-rapport bevat inzichten en best practices van partners Akamai, Fortinet, Lookout, Allot, IBM, Proofpoint, Check-Point en Ivanti die organisaties ondersteunen bij1