Slechts kwart van de organisaties beheert mobiele apparaten voldoende

usb-stick

Bijna een derde van de organisaties verwacht dat 60% van hun personeel binnen twaalf maanden mobiel werkt. Tegelijkertijd is slechts 25% van de organisaties overtuigt voldoende beheermogelijkheden te hebben en een goed beleid te hebben opgesteld voor mobiele apparaten.

Dit blijkt uit onderzoek van SANS Institute en beveiligingsbedrijf Imation. In tegenstelling tot veel andere onderzoeken naar mobiele beveiliging richt het onderzoek zich niet alleen op smartphones, tablets en wearables, maar ook op mobiele hardware als USB-sticks. 25% van de ondernemingen stelt geen enkele controle te hebben over mobiele apparaten.

USB-sticks

Slechts 13% van de bedrijven met 10.000 of meer medewerkers versleuteld data op USB-sticks, terwijl dit percentage onder organisaties tot 10.000 werknemers op 7% ligt. Bijna de helft van de bedrijven geeft toe USB-sticks in zijn geheel niet te beheren. 43% beheert daarnaast ook niet alle desktops die mobiel werkend personeel gebruikt.

Respondenten zijn zich echter wel bewust dat deze beperkte controle over mobiele apparaten allerlei risico’s met zich meebrengt. Malware die via dergelijke onbeheerde apparaten het bedrijfsnetwerk binnenkomt wordt door 13,6% gezien als het grootste risico. 12,6% vreest vooral verlies of diefstal van zakelijke apparaten.

Lees ook
ISACA: kloof in cyberskills maakt bedrijven kwetsbaar voor aanvallen

ISACA: kloof in cyberskills maakt bedrijven kwetsbaar voor aanvallen

ISACA lanceert vandaag nieuw onderzoek naar de staat van cyberbeveiliging. Uit het onderzoek, ‘State of Cybersecurity 2023’, blijkt dat de helft (52%) van cybersecurity-professionals die een jaar geleden een toename of afname zagen in het aantal cyberaanvallen, nu meer cyberaanvallen ervaren.

Cybersecuritymonitor 2022 namens Digital Trust Center

Cybersecuritymonitor 2022 namens Digital Trust Center

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft voor het zesde jaar op rij de Cybersecuritymonitor uitgebracht. Deze publicatie wordt mede op verzoek van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) gemaakt. Dit rapport geeft inzicht in de actuele stand van zaken rond de cyberweerbaarheid van bedrijven en huishoudens in Nederland.

Bedrijven die cybersecurity afstemmen op bedrijfsdoelstellingen zien omzetgroei

Bedrijven die cybersecurity afstemmen op bedrijfsdoelstellingen zien omzetgroei

Bedrijven die cybersecurity afstemmen op hun bedrijfsdoelstellingen kunnen aanzienlijk besparen op de kosten van cyberaanvallen en tegelijkertijd hun omzetgroei verhogen en hun marktaandeel vergroten, blijkt uit nieuw onderzoek van Accenture. Dit belangrijke inzicht komt naar voren in een tijd waarin we een wereldwijde toename van cyberaanvallen w1