Google gaat zoekresultaten over Europeanen op verzoek verwijderen

spionage

Google accepteert vanaf nu verzoeken van Europeanen om zoekresultaten waarin zij genoemd worden te verwijderen. Hiermee geeft Google gebruikers de mogelijkheid in de zoekmachine vergeten te worden. Dit is iets wat voor Google noodzakelijk is om te voldoen aan een recente uitspraak van het Europees Hof.

De zaak is het aan rollen gekomen nadat een Spaanse man een rechtszaak aanspande tegen Google. De man was door een Spaanse krant genoemd, waarbij ook zijn persoonsgegevens zijn gepubliceerd. Deze resultaten doken vervolgens op in de zoekresultaten van Google, waar de man niet gelukkig mee was. Het Europees Hof oordeelde dat Google de verwijzing naar de website van de krant moest verwijderde. Het artikel op de website van de krant mag echter gewoon blijven staan.

Google geeft daarom nu ook andere gebruikers de mogelijkheid zoekresultaten waarin zij voorkomen te verwijderen. Gebruikers kunnen een online formulier invullen om een dergelijk verzoek in te vullen. Ieder verzoek zal apart door Google worden behandeld. Het bedrijf gaat onder andere kijken naar het recht op privacy van de betrokken gebruiker, maar ook naar het recht informatie openbaar te maken. Op basis van deze afweging beslist Google of de informatie wel of niet verwijderd wordt.

Lees ook
Bolletje kiest voor het veilige communicatieplatform van Zivver

Bolletje kiest voor het veilige communicatieplatform van Zivver

Zivver, leider op het gebied van veilige communicatie-oplossingen, maakt bekend dat Bolletje heeft gekozen voor Zivvers veilige communicatieplatform. Hierdoor kunnen alle 200 werknemers met een mailaccount op een veilige en gebruiksvriendelijke wijze privacygevoelige informatie delen.

30% van de patiënten maakt zich zorgen over privacy e-healthdiensten

30% van de patiënten maakt zich zorgen over privacy e-healthdiensten

93 procent van de Europese medische organisaties heeft e-health-oplossingen geïmplementeerd, zoals monitoring op afstand via wearable devices en realtime communicatie met patiënten. Dit blijkt uit onderzoek van Kaspersky onder 389 zorgorganisaties uit 36 landen, waaronder 99 zorgverleners uit Europa en 10 in Nederland, naar het gebruik van e-healt1

Sluit donderdag 2 december aan bij uw lokale PrivacyConnect Chapter Chair community

Sluit donderdag 2 december aan bij uw lokale PrivacyConnect Chapter Chair community

De Chapter meetings richten zich op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van privacyregelgeving, waaronder CCPA, CPRA, Schrems II en LGPD, en voorzien van panels van privacy professionals om operationele best practices te bespreken.