Hotels van Hyatt in Amsterdam en op Schiphol besmet met kassamalware

malware

Op de kassasystemen van de Amerikaanse hotelketen Hyatt is malware aangetroffen. Ook de twee Nederlandse vestigingen van de keten - in Amsterdam en op Schiphol - zijn getroffen.

Dit blijkt uit een verklaring van Hyatt. In totaal zouden kassasystemen in 250 hotels van de hotelketen besmet zijn geraakt met malware. In het merendeel van de gevallen ging het hierbij om kassa’s in restaurants van de hotels. Ook kassasystemen van hotelbalies, parkeerplaatsen, spa’s en golfwinkels zijn echter getroffen.

De malware zou van 13 augustus tot en met 8 december 2015 actief zijn geweest. De software was gericht op het stelen van creditcardgegevens. Het is onduidelijk of aanvallers ook daadwerkelijke creditcardgegevens hebben buitgemaakt.

Lees ook
Dreigingsactoren leveren malware via YouTube

Dreigingsactoren leveren malware via YouTube

Proofpoint  Emerging Threats ziet dat de aflevering van malware voor het stelen van informatie via YouTube plaatsvindt. Voorbeelden hiervan zijn Vidar, StealC en Lumma Stealer. De aflevering vindt plaats via illegale software en cracks van videogames

Proofpoint: APT TA450, MuddyWater gebruikt nieuwe tactieken en richt zich op Israëlische medewerkers

Proofpoint: APT TA450, MuddyWater gebruikt nieuwe tactieken en richt zich op Israëlische medewerkers

Onderzoekers van Proofpoint nemen sinds kort nieuwe activiteit waar van de aan Iran gelinkte dreigingsactor TA450. Deze dreigingsactor is ook bekend als MuddyWater, Mango Sandstorm en Static Kitten.

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Allianz: in België blijven Cyberincidenten (bijv. cybercriminaliteit, verstoringen van IT-netwerken en -diensten, malware/ransomware, datalekken, boetes en straffen) het nummer één risico sinds 2018. In Nederland klommen Cyberincidenten vier posities naar de tweede plaats.