Cloudflare: Nederlandse internettrends in het eerste kwartaal van 2024

cloudflare

Cloudflare heeft de onderstaande trends in het internetverkeer en DDoS-aanvallen gedurende het eerste kwartaal van 2024 voor Nederland inzichtelijk gemaakt:

  • Het totale internetverkeer groeide met 8%, vergeleken met het vierde kwartaal van 2023.
  • In het eerste kwartaal van 2024 verwerkte Cloudflare dagelijks gemiddeld 62 miljard internetverzoeken naar Nederland. Daarvan werden er gemiddeld 7 miljard (12%) geblokkeerd als cyberaanvallen, voornamelijk geclassificeerd als DDoS-aanvallen afkomstig uit Nederland, een stijging van 64% op kwartaalbasis.
  • Cloudflare blokkeerde gemiddeld 916 miljoen cyberdreigingen per dag gericht op Nederland, een stijging van 95% op kwartaalbasis.
  • De marktsectoren die het vaakst doelwit waren van cyberaanvallen in Nederland zijn gaming-/gokbedrijven, recreatie- en reisorganisaties, holdings en conglomeraten.
  • WAF-regels (73%) en DDoS-mitigaties (21%) waren dit kwartaal de belangrijkste verdedigingsmethodes. Als we naar de WAF-regels kijken, zijn de meest gebruikte mitigatiecategorieën: HTTP-Anomaly (29%), Directory Traversal (21%) en SQLi (13%).

 

Meer over
Lees ook
ISACA 2023 State of Digital Trust-rapport

ISACA 2023 State of Digital Trust-rapport

"digitaal vertrouwen essentieel voor zakelijk succes, maar vaak verwaarloosd" - ISACA, een internationale gemeenschap voor digitaal vertrouwen, heeft vandaag zijn State of Digital Trust 2023-rapport gepubliceerd.

Cloud-native technologie leidt tot razendsnelle groei van hoeveelheid machine-identiteiten

Cloud-native technologie leidt tot razendsnelle groei van hoeveelheid machine-identiteiten

Binnen een IT-landschap spelen machine-identiteiten en het beheer daarvan een steeds grotere rol. Niet verrassend, want de hoeveelheid machine-identiteiten stijgt in een hoog tempo. Zo bleek uit eerder onderzoek van Venafi al dat het aantal machine-identiteiten binnen organisaties met gemiddeld 42% op jaarbasis groeit.

WatchGuard’s Internet Security Report Q4 2022: fikse stijging endpoint-ransomware

WatchGuard’s Internet Security Report Q4 2022: fikse stijging endpoint-ransomware

Versleutelde verbindingen zijn de voorkeursmethode geworden voor het afleveren van malware. Daarnaast blijft malware die verband houdt met phishingcampagnes een aanhoudende bedreiging vormen. Dat concludeert WatchGuard Technologies in zijn meest recente Internet Security Report. Hoewel het onderzoek over het vierde kwartaal van 2022 een afname in1