Cloudflare: Nederlandse internettrends in het eerste kwartaal van 2024

cloudflare

Cloudflare heeft de onderstaande trends in het internetverkeer en DDoS-aanvallen gedurende het eerste kwartaal van 2024 voor Nederland inzichtelijk gemaakt:

  • Het totale internetverkeer groeide met 8%, vergeleken met het vierde kwartaal van 2023.
  • In het eerste kwartaal van 2024 verwerkte Cloudflare dagelijks gemiddeld 62 miljard internetverzoeken naar Nederland. Daarvan werden er gemiddeld 7 miljard (12%) geblokkeerd als cyberaanvallen, voornamelijk geclassificeerd als DDoS-aanvallen afkomstig uit Nederland, een stijging van 64% op kwartaalbasis.
  • Cloudflare blokkeerde gemiddeld 916 miljoen cyberdreigingen per dag gericht op Nederland, een stijging van 95% op kwartaalbasis.
  • De marktsectoren die het vaakst doelwit waren van cyberaanvallen in Nederland zijn gaming-/gokbedrijven, recreatie- en reisorganisaties, holdings en conglomeraten.
  • WAF-regels (73%) en DDoS-mitigaties (21%) waren dit kwartaal de belangrijkste verdedigingsmethodes. Als we naar de WAF-regels kijken, zijn de meest gebruikte mitigatiecategorieën: HTTP-Anomaly (29%), Directory Traversal (21%) en SQLi (13%).

 

Meer over
Lees ook
Fortinets verwachtingen voor 2024: cybercriminelen gaan ronselen

Fortinets verwachtingen voor 2024: cybercriminelen gaan ronselen

Fortinet maakt de voorspellingen voor de cybergevaren in 2024 bekend. In het 2024 Threat Predictions Report richt het onderzoeksteam FortiGuard Labs zijn blik op een nieuw tijdperk van geavanceerde cyberbedreigingen. Het onderzoekt hoe AI het (aanvals)spel verandert, wijst op nieuwe cyberbedreigingen waarop we in 2024 en de daaropvolgende jaren be1

DigiCert onthult CEO-voorspellingen voor digitaal vertrouwen in 2024

DigiCert onthult CEO-voorspellingen voor digitaal vertrouwen in 2024

DigiCert heeft zijn strategische voorspellingen voor 2024 bekendgemaakt, waarin de belangrijkste trends op het gebied van digitaal vertrouwen voor het komende jaar staan vermeld. Deze voorspellingen benadrukken het toenemende belang van vertrouwen in content, software supply chains en apparaten, de noodzaak om plannen te maken voor de transitie na1

Cloudflare DDoS-rapport over derde kwartaal 2023

Cloudflare DDoS-rapport over derde kwartaal 2023

Cloudflare heeft een rapport uitgebracht over de wereldwijde DDoS-aanvallen in het derde kwartaal van 2023. Opmerkelijke bevindingen zijn onder andere het succesvol mitigeren van duizenden aanvallen als gevolg van de HTTP/2-kwetsbaarheid, een enorme toename van HTTP DDoS-verkeer en aanvallen gericht op de gaming- en gokindustrie.