Campagne Alert Online van start

Deze week gaat de campagne Alert Online van start.  De campagne wijst Nederlandse bedrijven en burgers op digitale risico’s en brengt allerlei security gerelateerde onderwerpen onder de aandacht.

120 partners uit de publieke en private sector werken mee aan de campagne Alert Online, die van 26 oktober tot en met 6 november loopt. Het is de vierde editie van Alert Online, met dit jaar als thema ‘Digitaal verantwoord ondernemen’. De campagne heeft als doel kennis over en bewustwording rond online veiligheid te vergroten. Daarnaast moet de campagne burgers en organisaties stimuleren maatregelen te nemen om hun digitale veiligheid te vergroten.

Aftrap

De aftrap van de week vindt vandaag plaats. Staatssecretaris Dijkhoff geeft in het hoofdkantoor van VNO-NCW en MKB-Nederland in Den Haag het startschot voor de campagne. De staatssecretaris maakt tijdens de aftrap ook de resultaten bekend van het jaarlijkse onderzoek naar het niveau van cybersecurity bij verschillende doelgroepen. De campagne wordt georganiseerd door ECP Platform voor de Informatiesamenleving en de NCTV.

De komende twee weken wordt onder andere een radiospotje uitgezonden over cryptoware of ransomware. In het spotje wordt uitgelegd wat ransomware is, hoe de malware te werk gaat en wat gebruikers die doelwit worden van ransomware kunnen doen om zichzelf te verdedigen. De radiospot is via de website van Alert Online alvast te beluisteren.

Lees ook
Fortinet lanceert nieuwe OT-beveiligingstoepassingen

Fortinet lanceert nieuwe OT-beveiligingstoepassingen

Fortinet introduceert nieuwe geïntegreerde oplossingen en diensten voor de beveiliging van operationele technologie (OT). De nieuwe FortiSwitch 424F, FortiExtender Vehicle 211F en verbeterde FortiGuard OT Security Service zijn speciaal ontwikkeld voor het verbinden en beschermen van OT-omgevingen. Met deze nieuwe mogelijkheden onderscheidt Fortine1

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness, leverancier van detectie-, onderzoeks- en responstechnologie voor bedreigingen en incidentresponsdiensten, is geïntegreerd met AWS AppFabric. Die nieuwe service van Amazon Web Services (AWS) zorgty er voor dat software as a service (SaaS)-applicaties snel kunnen worden gekoppeld voor een betere productiviteit en beveiliging.