Trend Micro waarschuwt voor gehackte industriële robots

Demonstrating-Industrial-Robot-Attacks-Cover

Ook in de maakindustrie wordt apparatuur in toenemende mate aan internet gekoppeld. Dit levert allerlei voordelen op, maar zorgt helaas ook voor risico’s. Zo waarschuwt het beveiligingsbedrijf Trend Micro voor de mogelijkheid industriële robots te hacken. Indien aanvallers ongemerkt kleine wijzigingen aanbrengen in de configuratie van de robots kan dit grote financiële schade tot gevolg hebben voor fabrikanten.

Trend Micro wijst erop dat in 2018 naar schatting wereldwijd 1,3 miljoen industriële robots actief zullen zijn, die in allerlei sectoren uiteenlopende taken uitvoeren. Het beveiligingsbedrijf waarschuwt dat naarmate industriële robots slimmer en meer verbonden worden, ook de mogelijkheden voor cyberaanvallen groter worden.

ABB IRB140

Het bedrijf heeft de proef op de som genomen en een ABB IRB140 geprobeerd te kraken. Hierbij is het bedrijf tegen verschillende beveiligingsproblemen aangelopen, die het mogelijk maken uiteenlopende aanvallen uit te voeren op industriële robots. Zo kunnen cybercriminelen de robots bewust veiligheidsvoorschriften laten overtreden en hierdoor gevaarlijke situaties creëren, maar ook ongemerkt de productie van producten manipuleren waardoor deze bijvoorbeeld niet de benodigde stevigheid bieden en onder belasting problemen kunnen geven.

In de onderstaande video geeft Trend Micro een voorbeeld van een aanval die kan worden uitgevoerd op industriële robots. Meer informatie is beschikbaar in het rapport ‘Rogue Robots: Testing the Limits of an Industrial Robot’s Security’.

Lees ook
Server-Eye benoemd Infinigate tot distributeur voor de BeNeLux

Server-Eye benoemd Infinigate tot distributeur voor de BeNeLux

Server-Eye biedt een intuïtieve oplossing voor Remote Monitoring & Management. Een oplossing die daadwerkelijk binnen enkele stappen zeer snel is te activeren. Server-Eye wordt inmiddels al vele jaren op de Duitse markt verkocht en is nu exclusief verkrijgbaar bij Infinigate Benelux.

Bitdefender introduceert nieuwe cloud-gebaseerde EDR-oplossing voor bedrijven en MSP’s

Bitdefender introduceert nieuwe cloud-gebaseerde EDR-oplossing voor bedrijven en MSP’s

Bitdefender, leverancier van cybersecurity-oplossingen die wereldwijd bescherming bieden voor meer dan 500 miljoen systemen, introduceert een nieuwe cloud-gedreven speciale Endpoint Detection and Response (EDR)-oplossing.

Kaspersky: Meer bitcoin-diefstal, web-skimmers verhuizen naar de serverkant en ware afpersingsplaag met ransomware

Kaspersky: Meer bitcoin-diefstal, web-skimmers verhuizen naar de serverkant en ware afpersingsplaag met ransomware

Op basis van 2020 heeft Kaspersky een prognose opgesteld van de belangrijkste ontwikkelingen in het financiële dreigingslandschap van 2021. Zo zullen veel financiële cybercriminelen zich in het nieuwe jaar vaker richten op Bitcoin, terwijl andere cybercriminelen overschakelen op doorvoer-cryptocurrencies. Bovendien zullen afpersingspraktijken grootschaliger...