Zorggroep Oktober zet belangrijke stap op het gebied van informatiebeveiliging

navaio-security-400300

Om de volgende stap te zetten op het gebied van informatiebeveiliging gaat Navaio IT Security voor Oktober de bestaande identiteits- en autorisatiemanagement oplossing vervangen en moderniseren. Veiligheid is zowel in de zorg als in het IT-Security domein item een belangrijk item. Het zorgdomein kent namelijk specifieke uitdagingen. Zo zijn zij het voorbeeld van een 24/7 organisatie, die altijd klaar moet staan voor haar cliënten. Ook maken zij veelvuldig gebruik van flexkrachten met een hoog verloop en werken ze met zeer privacygevoelige informatie, zoals privacygegevens in een Elektronisch Cliënten Dossier. Deze uitdagingen zorgen ervoor dat informatiebeveiliging ook bij Zorggroep Oktober hoog op de agenda staat.

De meest in het oog springende verandering welke Oktober ondergaat is de migratie van de bestaande lokale (on-premise) omgeving naar een cloud oplossing. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de Identity Cloud oplossing van Omada. Deze transitie brengt een organisatie meerdere voordelen:

  • Eenvoudigere en sneller implementatie middels standaardisatie van de zowel oplossing en processen;
  • Snellere en eenvoudigere aansluiting van nieuwe applicaties;
  • Continu meebewegen met de markttrends, zonder extra kosten en tijdrovende implementaties;
  • Geen zorgen meer omtrent upgrades, versiebeheer en toevoegen van functionaliteiten aangezien dit automatisch ‘in de cloud’ plaatsvindt.

Met deze veranderingen slaat Oktober een grote slag om de gegevens van patiënten en werknemers het beste te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Na een zorgvuldige partnerselectie kwam Navaio als beste uit de bus om de transitie naar de cloud voor hun rekening te nemen. Ook worden zij de managed servicepartner van de zorggroep uit Bladel. Arno Stolwijk, partner bij Navaio IT Security, is trots dat Oktober kiest voor Navaio als partner op het gebied van informatiebeveiliging: “In deze privacygevoelige sector is het cruciaal dat alleen de mensen met de juiste rechten toegang hebben tot de juiste informatie. Het is erg mooi dat Oktober daar Navaio voor kiest om hier de zorg voor te dragen en in dit de gaten te houden, dat spreekt vertrouwen uit.”

Ook Albert Jan Kuiper, Manager Bedrijfsvoering Oktober, is blij met de samenwerking: “Navaio stelt alles in het werk om de zaken voor Oktober zo goed mogelijk te regelen. Ik vind het fijn dat Navaio naast ons staat om samen de uitdagingen aan te gaan. Op deze manier kan je echt spreken van een samenwerking.”

Lees ook
Marc Punte van Ster over MOVEit Automation: ‘Data moet immutable zijn’

Marc Punte van Ster over MOVEit Automation: ‘Data moet immutable zijn’

De Stichting Etherreclame, beter bekend als Ster Reclame, zorgt voor de verkoop van reclameruimte op radio, tv en online van de Nederlandse publieke omroep. Data speelt bij alle processen een cruciale rol en moet dus altijd beschikbaar zijn, en niet te onderscheppen of manipuleren zijn. Systeem- en netwerkarchitect Marc Punte van de Ster, legt uit1

Fortinet lanceert nieuwe OT-beveiligingstoepassingen

Fortinet lanceert nieuwe OT-beveiligingstoepassingen

Fortinet introduceert nieuwe geïntegreerde oplossingen en diensten voor de beveiliging van operationele technologie (OT). De nieuwe FortiSwitch 424F, FortiExtender Vehicle 211F en verbeterde FortiGuard OT Security Service zijn speciaal ontwikkeld voor het verbinden en beschermen van OT-omgevingen. Met deze nieuwe mogelijkheden onderscheidt Fortine1

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.