Zorggroep Oktober zet belangrijke stap op het gebied van informatiebeveiliging

navaio-security-400300

Om de volgende stap te zetten op het gebied van informatiebeveiliging gaat Navaio IT Security voor Oktober de bestaande identiteits- en autorisatiemanagement oplossing vervangen en moderniseren. Veiligheid is zowel in de zorg als in het IT-Security domein item een belangrijk item. Het zorgdomein kent namelijk specifieke uitdagingen. Zo zijn zij het voorbeeld van een 24/7 organisatie, die altijd klaar moet staan voor haar cliënten. Ook maken zij veelvuldig gebruik van flexkrachten met een hoog verloop en werken ze met zeer privacygevoelige informatie, zoals privacygegevens in een Elektronisch Cliënten Dossier. Deze uitdagingen zorgen ervoor dat informatiebeveiliging ook bij Zorggroep Oktober hoog op de agenda staat.

De meest in het oog springende verandering welke Oktober ondergaat is de migratie van de bestaande lokale (on-premise) omgeving naar een cloud oplossing. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de Identity Cloud oplossing van Omada. Deze transitie brengt een organisatie meerdere voordelen:

  • Eenvoudigere en sneller implementatie middels standaardisatie van de zowel oplossing en processen;
  • Snellere en eenvoudigere aansluiting van nieuwe applicaties;
  • Continu meebewegen met de markttrends, zonder extra kosten en tijdrovende implementaties;
  • Geen zorgen meer omtrent upgrades, versiebeheer en toevoegen van functionaliteiten aangezien dit automatisch ‘in de cloud’ plaatsvindt.

Met deze veranderingen slaat Oktober een grote slag om de gegevens van patiënten en werknemers het beste te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Na een zorgvuldige partnerselectie kwam Navaio als beste uit de bus om de transitie naar de cloud voor hun rekening te nemen. Ook worden zij de managed servicepartner van de zorggroep uit Bladel. Arno Stolwijk, partner bij Navaio IT Security, is trots dat Oktober kiest voor Navaio als partner op het gebied van informatiebeveiliging: “In deze privacygevoelige sector is het cruciaal dat alleen de mensen met de juiste rechten toegang hebben tot de juiste informatie. Het is erg mooi dat Oktober daar Navaio voor kiest om hier de zorg voor te dragen en in dit de gaten te houden, dat spreekt vertrouwen uit.”

Ook Albert Jan Kuiper, Manager Bedrijfsvoering Oktober, is blij met de samenwerking: “Navaio stelt alles in het werk om de zaken voor Oktober zo goed mogelijk te regelen. Ik vind het fijn dat Navaio naast ons staat om samen de uitdagingen aan te gaan. Op deze manier kan je echt spreken van een samenwerking.”

Meer over
Lees ook
LANCOM voor de vijfde keer op rij VPN-kampioen in techconsult Professional User Rating 2021

LANCOM voor de vijfde keer op rij VPN-kampioen in techconsult Professional User Rating 2021

De Duitse netwerkleverancier LANCOM Systems is de duidelijke koploper in het nieuwste "Professional User Rating Security Solutions (PUR-S)"-onderzoek van onderzoeksbureau techconsult. Dit is de vijfde keer op rij sinds 2017 dat LANCOM de titel van kampioen op het gebied van VPN-oplossingen (Virtual Private Network) in de wacht heeft gesleept. Het bedrijf...

TP-Link toont nieuwe netwerkproducten voor consumenten en zakelijk gebruik

TP-Link toont nieuwe netwerkproducten voor consumenten en zakelijk gebruik

TP-Link® heeft vrijdag nieuwe netwerkproducten aangekondigd tijdens de all-digital CES. Twee daarvan worden hier voorgesteld. Smart home beveiliging met TP-Link HomeShield en Deco WiFi voor ISP.

Cryptshare en Spryng kondigen samenwerking aan

Cryptshare en Spryng kondigen samenwerking aan

SMS gateway provider Spryng en Cryptshare, maker van versleutelde communicatie oplossingen, zijn verheugd om hun nieuwe technologische samenwerking aan te kondigen. Door de SMS-gateway te verbinden met Cryptshare zijn wachtwoorden voor versleutelde e-mails en bestanden op een gebruiksvriendelijke manier via SMS te verzenden