Zerodium looft 1 miljoen dollar uit voor zero-day in Tor Browser

rp_dollars.png

Het bedrijf Zerodium looft in totaal 1 miljoen dollar uit voor zero-day exploits voor de Tor Browser op Tails Linux en Windows.

Zerodium is een bedrijf dat een exploit acquisition platform heeft ontwikkeld, waarmee het handelt in zero-day exploits. Het bedrijf geeft aan deze exploits aan overheden te verkopen met als doel hen te helpen bij de bestrijding van criminaliteit.

Voorwaarden

Het bedrijf is op zoek naar zero-day kwetsbaarheden in de Tor Browser op Tails 3.x (64bit) en de Tor Browser op Windows 10 RS3/RS2 (64bit) . Zerodium geeft aan uitsluitend op zoek te zijn naar beveiligingslekken waarmee alle exploit mitigatie applicaties voor deze platformen kunnen worden omzeild en het mogelijk maken op afstand code uit te voeren op de platformen met de rechten van de aangevallen gebruiker of beheerdersrechten. Ook moet de aanval ongemerkt kunnen worden uitgevoerd, zonder dat hiervoor interactie van de gebruiker nodig is.

Exploits waarbij beheer over of manipulatie van Tor nodes noodzakelijk is worden niet geaccepteerd, evenals exploits die de werking van het Tor netwerk verstoren. Ook moeten exploits exclusief worden aangeboden aan Zerodium. Indien exploits niet aan deze voorwaarden voldoen is het overigens wel mogelijk contact op te nemen Zerodium, dat aangeeft in sommige gevallen bereid te zijn te onderhandelingen over een prijs om de zero-day kwetsbaarheid te kopen.

Meer informatie is beschikbaar op de website van Zerodium.

Meer over
Lees ook
Fortinet lanceert Fortinet Advisor, een generative AI assistant

Fortinet lanceert Fortinet Advisor, een generative AI assistant

Fortinet voegt een nieuwe oplossing toe aan zijn aanbod van ruim 40 door AI ondersteunde security-producten. Het gaat om Fortinet Advisor, een generative AI (GenAI) assistant. Fortinet Advisor maakt momenteel deel uit van FortiSIEM, de security information & event management (SIEM)-oplossing van Fortinet, en FortiSOAR, zijn security orchestration,1

Microsoft Defender Suite en een SOC houden remote werknemers veilig

Microsoft Defender Suite en een SOC houden remote werknemers veilig

Nu de behoefte aan veilig werken exponentieel toeneemt, is het beveiligen van externe en hybride werknemers een steeds groter probleem geworden. Voorheen gebruikten bedrijven beveiliging architecturen die gebaseerd waren op het beschermen van medewerkers die werkzaam waren in on-premises kantooromgevingen.

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer Bedrijven rekenen erop dat betrouwbare en veilige IT hun processen ondersteunt. Hoewel IT lang werd gezien als een operationele kostenpost is het inmiddels onlosmakelijk verbonden met de manier waarop bedrijven werken.