Yahoo introduceert inloggen zonder zelfgekozen wachtwoord

password-1433221-m

Yahoo introduceert een nieuwe manier van inloggen, zonder dat hiervoor een zelfgekozen wachtwoord hoeft worden ingevuld. Zodra een gebruiker wil inloggen wordt een uniek wachtwoord toegezonden naar diens mobiele telefoon.

Met de nieuwe inlogmethode wil Yahoo inloggen makkelijker maken. Gebruikers hoeven niet langer een wachtwoord te onthouden en kunnen deze dus ook niet meer kwijtraken. Daarnaast wil Yahoo met de nieuwe methode de beveiliging van gebruikersaccounts vergroten.

Nieuwe feature is niet verplicht

Het gebruik van de nieuwe feature is vrijwillig. Gebruikers kunnen zich hiervoor aanmelden door in te loggen op hun Yahoo-account en naar hun accountinformatiepagina te gaan. Onder het tabblad ‘Security’ kan hier de optie ‘On-demand passwords’ worden gevonden. Hier moeten gebruikers een telefoonnummer opgeven en deze verifiëren om gebruik te kunnen maken van de optie.

De nieuwe inlogmethode is vooralsnog alleen beschikbaar voor Amerikaanse gebruikers. Het is onbekend wanneer de feature wereldwijd wordt uitgerold.

Meer over
Lees ook
HP levert McAfee LiveSafe standaard op nieuwe HP-computers

HP levert McAfee LiveSafe standaard op nieuwe HP-computers

HP gaat McAfee LiveSafe service standaard wereldwijd als ‘pre-install’ meeleveren met nieuwe consumentenpc’s en zakelijke pc’s. McAfee LiveSafe is een ‘cross-device’ beveiligingsdienst die de data, identiteitsgegevens en alle pc’s, Macs, smartphones en tablets van gebruikers beschermt. “We staan aan de vooravond van een nieuw computertijdperk, wa1