Yahoo: ‘Geen verband tussen datalekken uit 2014 en 2016’

Yahoo maakte onlangs bekend in 2014 getroffen te zijn door een cyberaanval waarbij gegevens van een half miljoen gebruikers zijn gestolen. Deze datalek blijkt geen verband te houden met de inloggegevens van 200 miljoen Yahoo gebruikers die in augustus op internet te koop werden aangeboden.

Dit heeft Yahoo bevestigd tegenover Dark Reading. In augustus bood de gebruikers ‘Peace’, ook bekend als ’Peace_of_Mind’, de inloggegevens van 200 miljoen Yahoo gebruikers te koop aan op internet. 22 september maakte Yahoo daarnaast bekend dat in 2014 data van 500 miljoen Yahoo gebruikers zijn gestolen. Het gaat hierbij onder andere om namen, e-mailadressen, telefoonnummers, geboortedata, wachtwoorden en beveiligingsvragen en -antwoorden.

Nu blijken de twee incidenten dus geen verband met elkaar te hebben. Dit betekent dus dat Yahoo tweemaal is getroffen door een grootschalig datalek. Yahoo benadrukt overigens zelf nooit reden te hebben gehad om een verband te leggen tussen beide incidenten.

Lees ook
Proofpoint 2023 Voice of the CISO-rapport: Personeelsverloop verergert dataverlies

Proofpoint 2023 Voice of the CISO-rapport: Personeelsverloop verergert dataverlies

Proofpoint, een toonaangevend cybersecurity- en compliance-bedrijf, publiceert zijn jaarlijkse Voice of the CISO-rapport, waarin de belangrijkste uitdagingen, verwachtingen en prioriteiten van Chief Information Security Officers (CISO's) zijn onderzocht. 58% van de Nederlandse CISO's verwacht in de komende 12 maanden een cyberaanval op hun bedrijf.

Cybergroep richt zich op Europese overheidsfunctionarissen met phishingaanvallen

Cybergroep richt zich op Europese overheidsfunctionarissen met phishingaanvallen

Onderzoekers van Proofpoint hebben een groep cybercriminelen ontdekt genaamd TA473, ook wel bekend als Winter Vivern. Deze groep richt zich op militaire, overheids- en diplomatieke bedrijven in Europa die betrokken zijn bij de Russisch-Oekraïense oorlog. Ze maken gebruik van een kwetsbaarheid in Zimbra software om ongepatchte webmail portals te vi1

Fortinet helpt met oprichting Cybercrime Atlas

Fortinet helpt met oprichting Cybercrime Atlas

Het Cybercrime Atlas-initatief brengt wereldwijde leiders samen om de activiteiten, structuren en netwerken van cybercriminelen in kaart te brengen en te ontmantelen