WordPress verhelpt kritiek XSS-lek

Opnieuw is een beveiligingsupdate uitgebracht voor WordPress. WordPress 4.2.2 verhelpt twee cross-site scripting (XSS)-lekken. Met één van deze lekken kon een website door onbevoegden volledig worden overgenomen.

In 4.2.1 werd het kritiek XSS-lek ook al gedicht, maar 4.2.2 is nodig om de reparatie volledig af te ronden. Het tweede lek dat in 4.2.2 wordt aangepakt is eveneens een XSS-lek. Een HTML-bestand dat aanwezig is in het generic fonts-pakket bleek kwetsbaar te zijn voor XSS-aanval. Dit pakket wordt door veel WordPress-themes gebruikt.

Het is de derde keer in twee weken tijd dat WordPress met een beveiligingsupdate komt. WordPress kwam op 27 april met WordPress 4.2.1, terwijl WordPress 4.2 op 23 april werd gelanceerd.

Meer over
Lees ook
HP levert McAfee LiveSafe standaard op nieuwe HP-computers

HP levert McAfee LiveSafe standaard op nieuwe HP-computers

HP gaat McAfee LiveSafe service standaard wereldwijd als ‘pre-install’ meeleveren met nieuwe consumentenpc’s en zakelijke pc’s. McAfee LiveSafe is een ‘cross-device’ beveiligingsdienst die de data, identiteitsgegevens en alle pc’s, Macs, smartphones en tablets van gebruikers beschermt. “We staan aan de vooravond van een nieuw computertijdperk, wa1