Witte Huis doelwit van Iraanse cyberaanvallen

hacker

Medewerkers van het Amerikaanse Witte Huis zijn aangevallen door Iraanse hackers. Onder andere e-mail- en social media-accounts zouden door de aanvallers zijn gekraakt.

Dit meldt The Wall Street Journal op basis van anonieme overheidsmedewerkers. Onder andere medewerkers van de Office of Iranian Affairs en het Bureau of Near Eastern Affairs van het State Department zouden doelwit zijn geweest van cyberaanvallen. De aanvallen zouden zijn uitgevoerd door de Iraanse Revolutionaire Garde, die geregeld ‘cyberwarfare’ zou inzetten tegen Amerikaanse overheidsinstellingen.

Siamak Namazi

Sinds de arrestatie van Siamak Namazi in oktober zouden de aanvallen echter aanzienlijk zijn opgevoerd. Namazi is een Iraans-Amerikaanse zakenman die actief is in de energiesector en als business consultant. De zakenman heeft zich ingezet voor sterkere economische en diplomatische banden tussen de VS en Iran.

Naast medewerkers van het Witte Huis zouden ook journalisten en academici door de Iraanse Revolutionaire Garde zijn aangevallen.

Meer over
Lees ook
Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Proofpoint identificeerde vorige week een nieuwe aanvalsketen van TA577 die NT LAN Manager authenticatie-informatie steelt. Het cybersecurity bedrijf identificeerde minstens twee campagnes die dezelfde techniek gebruikten voor het stelen van NTLM hashes op 26 en 27 februari 2024.

Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Het wereldwijde rechtshandhavingsinitiatief voor het verstoren van ransomware-operaties, onder leiding van het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, is goed nieuws voor cyberverdedigers en organisaties die nog steeds last hebben van de gevolgen van LockBit-infecties.

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

Onderzoekers van cybersecuritybedrijf Proofpoint zien een aanhoudende cloudaccount overnamecampagne. De campagne beïnvloedt tientallen Microsoft Azure-omgevingen en honderden gebruikersaccounts. Ook brengt de campagne accounts van senior executives in gevaar.