Wireshark University EMEA @ CyberSec Brussel

SCOS-WireShark-400300

Als de EMEA Certified Training Partner van de Wireshark University USA, zal SCOS deelnemen aan de CyberSec beurs op 19 en 20 april in Brussel, stand: 07.A033.

Wireshark is oorspronkelijk geschreven als hulpmiddel voor het oplossen van problemen. Gerald Combs Creator of Wireshark® (voorheen Ethereal) werkte bij een ISP en moest vaak netwerkproblemen diagnosticeren en oplossen. Hij had een tool nodig waarmee hij diep in netwerkpakketten kon graven en alles kon laten zien over elke laatste byte die ze bevatten. Anderen hadden dezelfde behoefte en Wireshark kreeg al snel een grote, goed geïnformeerde ontwikkelaars- en gebruikersgemeenschap. Deze gemeenschap heeft van Wireshark de beste tool ter wereld gemaakt voor protocolanalyse. Het hebben van de pakketdetails is echter slechts de helft van de oplossing voor het oplossen van problemen. Als u niet begrijpt wat Wireshark u laat zien en wat die pakketten betekenen, is het gemakkelijk om de richting te verliezen. U kunt te veel tijd besteden aan doodlopende wegen, kijkend naar de verkeerde pakketten (d.w.z. pakketten die niets te maken hebben met uw probleem). Om de juiste pakketten te vinden, moet u weten hoe protocollen werken en wat ze betekenen in de context van uw specifieke netwerk. Dat is waar de Wireshark University Trainingen van SCOS om de hoek komt kijken.

Belangrijke studiegebieden zijn onder meer TCP/IP-protocolstackgedrag, analyse, probleemoplossing en herkenning van bedreigingen voor kritieke gebruikersprotocollen, waaronder IPv4, DHCPv4, TCP, UDP, DNS, ICMPv4 en standaard internetgebaseerde gebruikersprotocollen zoals HTTP, QUIC. Specifieke nadruk op gespecialiseerde, real-world analysetechnieken, inclusief reconstructie van dataverkeer.

 

SCOS Training organiseert de officiële Wireshark University Classroom Training:

8 – 12 mei 2023 - TCP/IP Analysis and Troubleshooting Wireshark in Amsterdam/Hoofddorp, Nederland

 

Onze trainers zijn internationaal erkende experts op het gebied van netwerkbeveiliging en forensisch onderzoek, die putten uit meer dan 30 jaar praktische praktijkervaring. Ze zijn lid van FBI InfraGard, HTCIA, de IEEE, vrijwilliger bij Cyber ​​Warfare Forum Initiative en frequente sprekers op lokale, regionale, nationale en internationale beveiligingsevenementen.


CYBERSEC EUROPE: Brussel Expo
Standnr. 07.A033

Voor een gratis ticket

Lees ook
Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1