WideXS behaalt ISO 27001-certificering

Cloudprovider WideXS maakt bekend de ISO 27001-certificering te hebben behaald. De certificering toon aan dat WideXS haar processen op het gebied van informatiebeveiliging goed op orde heeft.

De gehele organisatie is voor het certificaat onder de loep genomen. De ISO 27001 norm ziet niet alleen toe op inrichting van processen en procedures rondom informatiebeveiliging, maar ook op naleving, controle, toetsing en permanente verbetering ervan. Het certificaat heeft dan ook betrekking op een continu proces, waarbij de kwaliteit van informatiebeveiliging continu wordt verbeterd.

"Voor onze klanten is het van het belangrijk dat hun gegevens goed beveiligd zijn. De ISO 27001 norm is dé internationale standaard voor informatiebeveiliging en bewijs dat een organisatie de noodzakelijke voorzorgsmaatregelen heeft genomen om gevoelige informatie te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang en bewerking. Deze certificering bevestigt dat de veiligheid van deze gegevens bij ons de hoogste prioriteit heeft", legt Rob Verbeek, Commercieel Directeur van WideXS, uit.

Lees ook
De evolutie van cybersecurity van de afgelopen 20 jaar

De evolutie van cybersecurity van de afgelopen 20 jaar

De cloud zoals wij die nu kennen, bestond twintig jaar geleden nog niet. Ook waren er geen Internet of Things (IoT)-sensoren en zelfs niemand wist wat Gmail was. De cyberdreigingen en tactieken van cybercriminelen ontwikkelden zich de afgelopen twee decennia sterk. Maar dat geldt ook voor de oplossingen.

CISO community en CISO Platform officieel opgericht

CISO community en CISO Platform officieel opgericht

De CISO community en het bijbehorende CISO Platform Nederland zijn een feit. De nieuwe combinatie ondersteunt Chief Information Security Officers (CISO’s) van Nederlandse bedrijven in verschillende sectoren, non-profitorganisaties en de overheid. Doel is samenwerken, kennisdelen, wederzijdse ondersteuning, competentieopbouw, cyberbeveiligingsbehee1

Commvault introduceert Commvault Cloud

Commvault introduceert Commvault Cloud

Commvault, aanbieder van oplossingen die databescherming en cyberweerbaarheid naar hybride clouds brengen, introduceert vandaag Commvault Cloud, powered by Metallic AI. Met dit unieke platform kunnen IT- en security-teams de cyberweerbaarheid van hun organisatie ingrijpend verbeteren in een tijd waarin hacks en ransomware-aanvallen aan de orde van1