Wibu-Systems levert wachtwoordbeheersysteem voor Siemens TIA Portal 

Wibu-Systems levert een voorziening voor het aanmaken van wachtwoorden voor Siemens Totally Integrated Automation (TIA) Portal V41 SP1 of hoger. Het aanvullende beveiligingssysteem is gebaseerd op de wachtwoorden API van Siemens.

De gegevens over technische specificaties van productontwerpen of productiemethoden, opgeslagen via TIA Portal, zijn meestal vertrouwelijk van aard. In projecten waarbij met gevoelige TIA Portal informatie wordt gewerkt, werken mensen in veel gevallen echter in teamverband. Dit maakt het van groot belang adequate toegangscontrole toe te passen om zeker te stellen dat gebruikers alleen die projectgegevens kunnen inzien en wijzigen waartoe zij bevoegd zijn.

Wachtwoordregistratiesysteem

Wibu-Systems heeft op basis van de door Siemens beschikbaar gestelde, open koppelingsfaciliteit (API: Application Program Interface) een wachtwoordregistratiesysteem ontwikkeld. Deze toepassing stroomlijnt de toegangsprocedures tot de opgeslagen kennis, inclusief de toewijzing van rechten om gegevens te wijzigen. Wachtwoorden worden direct via de CodeMeter technologie opgeslagen op beveiligde hardware componenten als USB-dongles (met eventueel flash geheugen), geheugenkaarten (SD, microSD, CF en CFast) en speciale, functiegerichte chips (ASIC’s).

De CodeMeter technologie omvat bedrijfsgebonden versleutelingsmethodieken, die zijn gebaseerd op openbare symetrische en asymetrische encryptiestandaarden zoals AES 256-bit, RSA 2048-bit en ECC. Het systeem is flexibel en maakt het mogelijk zowel de aanmaak als registratie van wachtwoorden af te stemmen op de specificaties van bedrijven en de digitale identiteit van individuele TIA Portal gebruikers. Wachtwoorden kunnen zowel online als offline worden overgedragen.

Wibu-Systems-SIEMENS-TIA

Wibu-Systems levert wachtwoordbeheersysteem voor Siemens TIA Portal

Meer over
Lees ook
9 op de 10 consumenten recyclet wachtwoorden

9 op de 10 consumenten recyclet wachtwoorden

Vandaag is het Wereld Wachtwoord Dag en ter ere daarvan introduceren de identitymanagement-experts van Auth0 de resultaten van het eerste onderzoek uit een serie internationale enquêtes. In dit onderzoek, dat werd uitgevoerd in opdracht van Auth0 en YouGov, zijn meer dan 1.200 bedrijfsmanagers en 8.000 consumenten wereldwijd gevraagd naar hun verw1

WatchGuard pleit voor World MFA Day

WatchGuard pleit voor World MFA Day

Vandaag is het World Password Day. Op deze dag wordt sinds 2013 aandacht gevraagd voor het belang van wachtwoordbeveiliging. Ondanks de groeiende bewustwording blijft de situatie ernstig. Zo begon 80 procent van de breaches vorig jaar met een brute force-aanval of bij diefstal of verlies van inloggegevens.

Cisco Live 2021: Cisco Security kondigt wachtwoordloze toekomst en een nieuwe SASE-architectuur aan

Cisco Live 2021: Cisco Security kondigt wachtwoordloze toekomst en een nieuwe SASE-architectuur aan

Cisco Secure introduceerde op 30 maart de toekomst van eenvoudige en effectieve beveiliging met wachtwoordloze authenticatie door Duo. Deze wachtwoordloze authenticatie wordt naadloos geïntegreerd in de bestaande DUO authenticatie die wereldwijd door meer dan 25.000 organisaties wordt gebruikt. Het stelt gebruikers in staat om het wachtwoord over1