Wibu-Systems lanceert CMStick/BMC dongle

Wibu-Systems presenteert tijdens Embedded World van 27 februari tot en met 1 maart CMStick/BMC, het nieuwste lid van de familie van dongles voor het veilig opslaan van cryptografische sleutels en softwarelicenties.

wibu-systems-logo CmStick/BMC is een System in Package (SiP) met een metalen behuizing, ondersteuning voor USB 3.1 voor snelle dataoverdracht en een SLM97 controller van Infineon voor het beveiligd vastleggen van sleutelinformatie op een smart card chip. De dongle biedt daarnaast ruimte voor aanvullende software en data via 16GB 2-bit MLC flashgeheugen, inclusief een U9 flashcontroller die het lees/opslagproces aanstuurt vanuit hyMap firmware van Hyperstone.

Compacte behuizing

Door de compacte behuizing van 12,1 mm bij 22 mm bij 4,5 mm leent de CmStick/BMC zich goed voor ’branding’ acties door leveranciers van systemen en apparaten die hun kennis en software met CodeMeter beveiligen tegen ongeoorloofd gebruik. Dezelfde dongle met geïntegreerde technologie is als CmStick/B leverbaar zonder flashgeheugen.

CodeMeter omvat een complete set oplossingen voor licentiebeheer en beveiliging tegen hacken en softwarepiraterij. Deze technologie van Wibu-Systems wordt toegepast door een verschillende grote spelers op het gebied van industriële automatisering. Enkele voorbeelden zijn:

  • Smart Software Solutions - Sinds de eerst implementatie in V3.5 van CODESYS biedt Smart Software Solutions (3S) een integratie aan met een dongle gebaseerd licensiesysteem voor de plugin faciliteiten van PLC-applicaties, waaronder een API-koppeling en een kopieerbeveiliging van PLC-programmacode.
  • B&R en ABB - B&R en ABB gebruiken de dongle niet alleen voor afschermen van hun intellectueel eigendom, maar bieden dezelfde karakteristieken van een beveiligde omgeving (container) ook aan hun klanten met behulp van de multi-vendor optie van CodeMeter.
  • Kontron - Kontron heeft CodeMeter ingebouwd in zijn APPROTECT technology en levert CodeMeter ASIC (Application Specific Integrated Circuit) op al zijn nieuwe embedded computermodules, waardoor hun afnemers het licentiemodel kunnen kiezen dat past bij hun manier van zakendoen.
  • Phoenix Contact - Bij Phoenix Contact wordt de software gebaseerde licentiecontainers van CodeMeter gebruikt voor het beveiligen en licentiëren van hun PC-software tools en de diverse functies van hun PLC-programmabilbliotheken. Inmiddels heeft het bedrijf de licentietechnologie ook gekwalificeerd voor hun product PC Worx Engineer, een softwareplatform voor het maken van automatiseringsbesturingen.
  • Rockwell Automation - Rockwell Automation past een combinatie van dongles en beveiligde flasgeheugenkaarten toe voor het afschermen van de broncode van hun ontwikkelomgeving Studio 5000 Logix Designer tegen ongeoorloofd gebruik. Dat geldt ook voor de applicatiecode van de Allen Bradley ControlLogix 5580, CompactLogix 5380, en de CompactLogix 5480 PLC’s, alsmede de online voorzieningen voor het uitgeven van licentierechten en het beheer daarvan.
  • Siemens - Siemens heeft een API ontwikkeld voor de cloud gebaseerde oplossing van Wibu-Systems, waarmee wachtwoorden zijn aan te maken voor toegang tot hun TIA-portaal (content engineering projecten). Die oplossing is gebaseerd op CodeMeter Password Provider, CodeMeter Password Manager, CodeMeter License Central, WebDepot, and CodeMeter dongles. Met deze oplossing is het proces van wachtwoordtoekenning te stroomlijnen en te beheren zodat belangrijke informatie over engineeringprojecten beschermd blijven.

Gericht op OEM'ers

Oliver Winzenried, CEO en oprichter van Wibu-Systems, legt uit dat het bedrijf zich met de nieuwe dongles vooral richt op original equipment manufacturers (OEM) die streven naar een ander verdienmodel met een verschuiving van hardware naar software. Winzenried: "Wij bieden hen een gemakkelijk en kosteneffectief integratietraject met onze technologie voor beveiliging en licentiëring op basis waarvan zij en hun afnemers, zoals machinebouwers, hun intellectuele eigendom kunnen beschermen en te gelde maken. CodeMeter vormt een krachtige schakel in hun business strategie”.

Wibu-Systems is op Embedded World aanwezig in hal 4 bij stand 360.

Meer over
Lees ook
C2 Transfer: veilige bestandsoverdracht voor bedrijven en teams

C2 Transfer: veilige bestandsoverdracht voor bedrijven en teams

Synology heeft de beschikbaarheid van C2 Transfer aangekondigd, een nieuwe cloudoplossing voor veilige overdracht van bestanden tussen bedrijven en hun klanten, partners en andere externe partijen.

Snijder kiest Bastion 365 voor veilig e-mailen met Microsoft Office 365

Snijder kiest Bastion 365 voor veilig e-mailen met Microsoft Office 365

Snijder, Praktijk voor Kinder- en Jeugdpsychiatrie gaat voor veilig e-mailen gebruikmaken van Fenestrae Bastion 365. Met de oplossing kunnen de medewerkers van praktijk Snijder vertrouwelijke persoonsgegevens en medische informatie veilig mailen naar zorgprofessionals en patiënten middels Microsoft Office 365. Bastion 365 is de oplossing die ervoo1

Signicat en Cryptshare kondigen samenwerking aan

Signicat en Cryptshare kondigen samenwerking aan

Identityspecialist Signicat gaat een strategische samenwerking aan met Cryptshare, expert op het gebied van versleutelde communicatie. Onderdeel van de samenwerking is het ontwikkelen van een gezamenlijke oplossing. Deze oplossing combineert Signicat’s technologie voor online identificatie met de e-mailversleuteling en veilige bestandsuitwisseling1