Wibu-Systems demonstreert M2M beveiligingsoplossing op Embedded World

Wibu-Systems toont op de beurs en congres Embedded World een aantal functionele uitbreidingen van het CodeMeter platform voor software beveiliging en licentieregistratie binnen de industriële omgeving. Naast de compacte USB beveiligingsdongle, geschikt voor gebruik in belastende omgevingen (trillingen, temperatuurschommelingen, hoge luchtvochtigheid) toont het bedrijf een pasklare M2M beveiligingsoplossing aan op basis van de OPC UA standaard (Open Platform Communications Unified Architecture).

De nieuwe Wibu-Systems CmStick/CM dongle is voorzien van een compacte metalen behuizing met daarin een flash memory module, een System in Package (SIP) module en een connector met een USB 3.1 interface. Om te voldoen aan de meest strenge eisen op het gebied van betrouwbaarheid en duurzaamheid ten behoeve van data-integriteit is de dongle voorzien van een SLM97 security controller van Infineon, aangevuld met een Hyperstone’s U9 flash controller inclusief de gepatenteerde hymap firmware. De CodeMeter API zorgt voor de beveiligde lees- schrijffunctionaliteit in het flash geheugen.

Interoperabiliteit

Terwijl interoperabiliteit nog vaak een onvervulde wens is van IT-managers, beschikken hun collega’s in de industriële automatisering over een breed geaccepteerde standaard voor het koppelen van uiteenlopende machines, componenten en processen. Voor het OPC UA ( Open Platform Communications Unified Architecture) M2M protocol introduceert Wibu-Systems een uitbreiding op de beveiligingsfunctionaliteit. Die biedt de makers van industriële automatiseringsoplossingen de mogelijkheid hun encryptiesleutels voor OPC UA te laden in de embedded smart card van het CodeMeter platform. Op deze manier kunnen bijvoorbeeld machinebouwers verschillende systemen integreren in één IoT oplossing en gelijktijdig hun intellectuele kapitaal laten renderen met behulp van de mechanismen voor softwarebeveiliging en licentieregistratie.

De industrie bevindt zich momenteel in een transitiefase, die uiteindelijk leidt naar volledig gedigitaliseerde processen in een IoT gedreven samenleving. Hardware wordt in toenemende mate een ’commodity’, aangestuurd door software die voortdurend aan verandering onderhevig is. CodeMeter voorziet producenten van intelligente apparaten die bescherming bieden tegen cybercriminaliteit (hacken, ongeoorloofd softwaregebruik, reverse engineering) tijdens het operationele gebruik, bij de levering van firmware-upgrades en bij software-updates.

Embedded World

Embedded World wordt georganiseerd van 14 t/m 16 maart in het Duitse Neurenberg. Wibu-Systems is op Embedded World aanwezig bij standnummer 540 in hal 4.

Lees ook
Juniper Networks breidt zijn Connected Security-aanbod uit

Juniper Networks breidt zijn Connected Security-aanbod uit

Juniper Networks kondigt de beschikbaarheid aan van twee nieuwe oplossingen binnen zijn reeds uitgebreide Juniper Connected Security-reeks. De eerste combineert de Contrail Enterprise Multicloud en cSRX-firewall. Daarmee is het de eerste voor productieomgevingen geschikte oplossing met een complete reeks van functies voor orchestration,...

CES 2019: hoofdrol voor security en cloud in nieuwe oplossingen

CES 2019: hoofdrol voor security en cloud in nieuwe oplossingen

5G, kunstmatige intelligentie, IoT en zelfrijdende voertuigen zijn enkele van de hoofdthema’s van de afgelopen CES dat begin januari plaatsvond in Las Vegas. De grootste beurs van consumentenelektronica ter wereld is daardoor ook steeds meer een plek voor meer abstracte oplossingen, waarin security en cloud computing een grote rol spelen. Het Nederlandse...

Cisco brengt SD-WAN en security samen

Cisco brengt SD-WAN en security samen

Cisco brengt zijn security en software-defined wide area network (SD-WAN) technologieën samen om organisaties te helpen sneller en met meer keuze en vertrouwen naar de cloud te gaan. Het wide area network (WAN) ondergaat een enorme transformatie. Vandaag zetten organisaties hun applicaties in verschillende clouds – public, private en SaaS. Mensen werken...