Wibu-Systems’ Blurry Box-encryptietechnologie niet gekraakt tijdens hackerscontest

Honderden deelnemers van een hackerscontest hebben een spel op de korrel genomen dat is beveiligd met de encryptietechnologie Blurry Box van Wibu-Systems. Geen enkele deelnemer is erin geslaagd de technologie te kraken.

Deelnemers aan de hackerscontest deden drie weken lang pogingen om het spel te kraken. Slechts twee deelnemers dachten een resultaat te hebben behaald dat in aanmerking kwam voor beoordeling door de onafhankelijke jury, gevormd door de IT beveiligingwetenschappers van Horst Goertz Institute (HGI) en Institute for Internet Security - if(is). Hun pogingen bleken echter niet geslaagd, waardoor de uitgeloofde prijs van 50.000 euro niet uitgekeerd. Nu ontvingen ze elk een troostprijs van 1.000 euro.

CodeMeter

Wibu-Systems ontwikkelde eerder CodeMeter, een oplossing voor het beveiligen van software en intelligente apparaten tegen misbruik van intellectueel eigendom, reversed engineering en het inbreken in software code. Één van de belangrijkste onderdelen van CodeMeter is het encryptiemechanisme AxProtector, die automatisch gecompileerde softwarecode versleuteld. De IxProtector module, die is geïntegreerd met AxProtector, selecteert en versleutelt individuele functies voor een hoger niveau van beveiliging tegen bepaalde kraaktechnieken.

Sommige complexe en gevoelige software heeft echter een nog sterkere beveiliging nodig. In 2014 wonnen Wibu-Systems, Karlsruhe Institute of Technology en FZI de German IT Security Awards met Blurry Box. De technologie is daarna geïntegreerd in CodeMeter en nu publiekelijk gevalideerd door de mondiale hackerscontest. De technologie selecteert, dupliceert, wijzigt en versleutelt afzonderlijke functies. Wibu-Systems stelt dat dit brute force aanvallen tegenhoudt.

‘Oorlogen spelen zich af op een digitaal slagveld’

Oliver Winzenried, CEO en oprichter van Wibu-Systems, recent genoemd als één van de drie Top Embedded Innovators van 2017, is van mening dat in de huidige samenleving oorlogen zich afspelen op een digitaal slagveld. “Industriele ondernemingen en overheden moeten zich wapenen met de meest stringente beveiligingsmaatregelen. Het is onze missie om de belangrijkste waarden van ons zakelijke en privé leven in veilige handen te houden”.

Meer over
Lees ook
Eurofiber lanceert de nieuwste encryptietechniek

Eurofiber lanceert de nieuwste encryptietechniek

Eurofiber biedt zijn klanten WDM Encrypted aan. Deze encryptietechniek zorgt ervoor dat data tijdens het transport over glasvezel niet afgetapt kan worden. De bekendmaking vond plaats op de InfoSecurity beurs in Utrecht. De Cybersecuritymonitor 2018 van het CBS laat zien dat grote organisaties bovengemiddeld vaak getroffen worden door cyberaanvall1

15,5% van de .nl-websites is voorzien van SSL-certificaat

15,5% van de .nl-websites is voorzien van SSL-certificaat

15,5% van de unieke websites op het topleveldomein .nl is voorzien van een SSL-certificaat. In totaal gaat het om 500.000 Nederlandse websites. Dit blijkt uit cijfers van Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN). Het topleveldomein .nl telt in totaal 3,6 miljoen unieke websites. In 757.000 van de gevallen gaat het om een zakelijke we1

Nieuwe ransomware vernietigt backups om herstel te bemoeilijken

Nieuwe ransomware vernietigt backups om herstel te bemoeilijken

Een nieuwe vorm van ransomware genaamd Zenis versleutelt niet alleen data op getroffen systemen, maar probeert ook gericht backups van slachtoffers te vernietigen. De ransomware heeft al meerdere slachtoffers gemaakt. Zenis is ontdekt door MalwareHunterTeam, dat de ransomware samen met Bleeping Computer heeft geanalyseerd. MalwareHunterTeam heeft1