Wereldwijde financiële dienstverlener Euroclear vertrouwt op Netskope voor beveiliging clouddiensten

netskope-300200

Netskope, de toonaangevende Cloud Security Services Provider, voorziet in eenduidig inzicht in en controle over clouddiensten voor Euroclear group, een leverancier van kapitaalmarktinfrastructuur voor de financiële sector. Euroclear maakt daarvoor gebruik van Netskope Security Cloud. 
 
De Netskope Security Cloud biedt uitgebreid inzicht en realtime data- en dreigingsbescherming bij het verkrijgen van toegang tot clouddiensten, websites en privé-apps – ongeacht de locatie en het apparaat. De oplossing biedt inzicht in zowel door IT goedgekeurde apps (zoals Office365) als niet-goedgekeurde apps. Netskope ontcijfert deze activiteiten en onthult zo rijke details over gebruikers, groepen, locaties, apparaten en data. Op deze manier verkrijgt de organisatie echte inzichten en kan het nauwkeurige en op beleid gebaseerde stappen zetten om cloud- en webrisico’s terug te dringen, gevoelige data te beschermen en online dreigingen tegen te houden. 
 
Netskope’s mogelijkheden op het vlak van Cloud Access Security Broker (CASB) en Next-Generation Secure Web Gateway (NG-SWG) voorzien Euroclear van constante online data- en dreigingsbescherming voor zowel goedgekeurde als niet-goedgekeurde applicaties en het web. Ook leverde Netskope een open-platformarchitectuur aan Euroclear om verkeer naar een webisolatie-oplossing te leiden.  
 
Jérôme Desbonnet, head of security solutions and operations in het Group Security and Business Resilience-team van Euroclear: “Om de juiste oplossing te vinden, zetten we een robuust RFI- en RFP-selectieproces op touw. We vergeleken de grote namen in de sector met nieuwere, innovatieve leveranciers. Netskope was sterk in alle criteria: technische validatie, zorgvuldige security, visie en roadmap, transparantie, snelle respons, commitment, vertrouwen en relatie met onze stakeholders. Ons POC en implementatie-validaties zijn zeer uitgebreid en Netskope heeft bewezen een visionair te zijn op het gebied van zijn architecturale strategie. Bovendien heeft het een collaboratieve en transparante implementatie-aanpak.” 
 
Naast een technologische en culturele match, moest Netskope een forensisch inkoopauditproces doorlopen om zijn Euroclear Critical Service Provider-status (CSP) te behalen. CSP is een rol die is gedefinieerd door de Europese Bankautoriteit en erkent partners van financiële organisaties die een kritische impact hebben op het vermogen van hun klanten om te voldoen aan regelgeving. Netskope blijft regelmatige financiële gezondheidscontroles ondergaan en zal gevraagd worden details te verstrekken over zijn eigen beveiligingsstatus, veerkracht, naleving van niche internationale regelgeving en bedrijfsplannen voor uitzonderlijke gebeurtenissen (zoals de coronapandemie).  
 
Frederik Jans, regional sales manager bij Netskope: “De financiële sector heeft, met goede reden, zeer specifieke vereisten op het gebied van regelgeving, maar die regelgeving hoeft innovatie of productiviteit niet in de weg te staan. Hoewel clouddiensten met hun standaardinstellingen misschien niet het juiste beveiligingsniveau bieden, voorziet Netskope klanten als Euroclear van volledig inzicht in en controle over clouddiensten. Onze oplossing voldoet bovendien aan alle regelgeving op het gebied van databescherming en dreigingsbeheer.” 
Lees ook
Rudolph Araujo Arista Networks: ‘Zero-trust vraagt om volledige integratie in het netwerk’

Rudolph Araujo Arista Networks: ‘Zero-trust vraagt om volledige integratie in het netwerk’

Vorig jaar kondigde Arista Networks de acquisitie aan van Awake Security. Nu nemen aanbieders van netwerkoplossingen wel vaker security-firma’s over. De combinatie van het eigenzinnige Arista en een op AI gerichte beveiligingsfirma als Awake biedt in het licht van trends als zero-trust echter interessante mogelijkheden.

WatchGuard vereenvoudigt securitybeheer voor MSP's

WatchGuard vereenvoudigt securitybeheer voor MSP's

WatchGuard Technologies kondigt enkele belangrijke vernieuwingen aan voor zijn securityplaform WatchGuard Cloud. De update bevat onder andere een nieuwe, gecentraliseerde interface en vernieuwingen op het gebied van multifactorauthenticatie (MFA) en advanced threat detection.

ESET lanceert ESET PROTECT: Vernieuwd cloudgebaseerd endpointbeveiligingsplatform voor bedrijven van iedere omvang

ESET lanceert ESET PROTECT: Vernieuwd cloudgebaseerd endpointbeveiligingsplatform voor bedrijven van iedere omvang

ESET, wereldwijd marktleider op het gebied van cybersecurity, lanceert vandaag in Nederland haar nieuwe endpoint security managementplatform ESET PROTECT en vijf bijpassende securitybundels. Het nieuwe platform brengt eenvoudig en geautomatiseerd beheer van ESETs brede portfolio van beveiligingsoplossingen met twee implementatiemogelijkheden