WatchGuard rondt overname Panda Security af

panda

WatchGuard Technologies heeft de in maart aangekondigde overname van Panda Security definitief afgerond. De endpointsecurityspecialist is nu een volledige dochteronderneming van WatchGuard. Hiermee biedt de leverancier zijn huidige en toekomstige partners alle fundamentele securityservices voor de bescherming van netwerken. 

“Onze klanten en partners hebben behoefte aan enterprise-grade security, maar dan ontwikkeld voor de eisen en wensen van de midmarket. WatchGuard legt zich toe op het leveren van die securityservices via een securityplatform dat zich focust op de managed serviceproviders (MSP’s). Dit platform vereenvoudigt ieder aspect van het leveren van die security, en verstevigt onze positie als de factor securityoplossing voor de midmarket”, zegt Prakash Panjwani, CEO van WatchGuard Technologies. 

Mijlpaal

“De afgeronde overname van Panda Security, en de daaruit voortvloeiende integratie van het portfolio met WatchGuard Cloud, vormt voor ons een belangrijke mijlpaal”, vervolgt Panjwani. “Het levert onze klanten en partners zowel korte- als langetermijnvoordelen. Daarmee kunnen ze de meestvoorkomende uitdagingen op het gebied van bijvoorbeeld securitycomplexiteit, snel veranderende netwerktopologieën en aankoopmodellen tackelen.” 

Uitgangspunt van het gecombineerde bedrijf is het kunnen bieden van een fors uitgebreid portfolio aan de klanten en partners van beide organisaties. Na integratie van de portfolio’s profiteren zij van advanced threat detection & response-functionaliteit gedreven door moderne AI-mogelijkheden, behavior profiling-technieken en correlatie van securityevents. Ook profiteren ze van operationele voordelen zoals een gecentraliseerd beheer van zowel netwerk- als endpointsecurity. 

Panda Security Early Access Program

WatchGuard-resellers krijgen via het nieuwe Panda Security Early Access Program de beschikking over Panda Adaptive Defense 360. Deze oplossing bevat onder andere een endpoint protection platform (EPP), endpoint detection and response (EDR)-functionaliteiten en Advanced Reporting Tool-producten. Het nieuwe partnerprogramma stoomt partners via trainingen klaar voor interne uitrol en verkoop richting eindgebruikers.

"Wij geloven dat de mensen en de technologie van Panda perfect passen bij de cultuur en doelstellingen van WatchGuard. Samenwerken tijdens de laatste fasen van een grote overname en het opstarten van de integratie tijdens een wereldwijde pandemie was een unieke ervaring. Hoewel we fysiek van elkaar waren gescheiden terwijl we thuis werkten, heeft de gedeelde ervaring ons snel dichter bij elkaar gebracht en bevestigd dat WatchGuard en Panda een krachtige combinatie zijn."