WatchGuard MDR verlaagt drempel MDR-dienstverlening voor MSP’s

MDR Watchguard

WatchGuard Technologies introduceert WatchGuard MDR. Deze nieuwe 24/7-cybersecuritydienst is ontwikkeld om MDR toegankelijker te maken voor managed service providers (MSP's) die inspelen op de toenemende vraag van klanten naar beheerde cyberbeveiliging. Met WatchGuard MDR kunnen MSP’s hun portfolio uitbreiden en maandelijks terugkerende omzet genereren.

De nieuwe dienst wordt beheerd door een eliteteam van cybersecurity-experts en is aangedreven door AI. WatchGuard MDR is de ideale keuze voor serviceproviders die de beveiliging van hun klanten willen verbeteren, maar geen investering willen of kunnen doen in een traditionele SOC-infrastructuur, geavanceerde technologieën of schaarse beveiligingsexperts.

Functionaliteiten

Een overzicht van de belangrijkste functionaliteiten:

  • 24/7 monitoring en gegevensverzameling van endpoints

Realtime en retrospectieve monitoring door WatchGuard EPDR of Advanced EPDR vanuit een modern SOC van WatchGuard.

  • 24/7 proactieve opsporing en detectie van dreigingen

Snel opsporen van bedreigingen met behulp van AI, machine learning en andere geavanceerde technieken, terwijl WatchGuard’s MDR-threathunters actief speuren naar dreigingen in endpoints.

  • 24/7 onderzoek en validatie

WatchGuard-experts onderzoeken incidenten en beoordelen deze op hun potentiële impact. Op die manier kunnen organisaties de aanpak van mogelijke bedreigingen beter prioriteren.

  • Snelle incidentnotificaties

MSP’s ontvangen razendsnelle notificaties bij incidenten, met daarin cruciale informatie zoals de getroffen systemen en de gebruikte tactieken. Dat maakt gerichte en snelle actie bij incidenten mogelijk.

  • Opties voor mitigatie en richtlijnen voor herstel

MSP’s krijgen begeleiding van WatchGuard-experts rondom het verwijderen van de sporen na een aanval, het herstellen van data, het patchen van kwetsbaarheden en het instellen van extra controls. Ook kunnen zij de initiële respons, ofwel het isoleren van endpoints, automatiseren volgens door WatchGuard ingestelde draaiboeken.

  • Regelmatige status- en activiteitenrapportages

MSP’s kunnen het vertrouwen van klanten winnen via regelmatige rapportages rondom hun securitystatus. Deze kunnen ze naar wens aanpassen en zo de betrokkenheid van hun klanten rondom de MDR-service vergroten.

Aanpasbaar en schaalbaar
Deze nieuwe MDR-service biedt een hoge mate van flexibiliteit en schaalbaarheid. De dienst integreert naadloos met de Unified Security Platform-architectuur van WatchGuard en levert geavanceerde mogelijkheden voor het opsporen en neutraliseren van bedreigingen, bovenop WatchGuard EDR, EPDR en Advanced EPDR. De service maakt gebruik van de geautomatiseerde Zero-Trust Application Service, Threat Hunting Service, geavanceerde beveiligingsanalyses, dreigingsinformatie en een gespecialiseerd team van ervaren cybersecurity-analisten die 24/7 bedreigingen in de gaten houden, opsporen en aanpakken.

"Met deze dienst kunnen onze partners hun bedrijf laten groeien zonder te investeren in hun eigen SOC of te worstelen met het vinden van gekwalificeerde cybersecurity-experts”, zegt Andrew Young, chief product officer bij WatchGuard Technologies. "We willen onze MSP-community helpen om de uitdagingen te overwinnen rondom het leveren van beheerde beveiligingsdiensten. Op die manier laten we onze partners profiteren van een groeiende markt."

Meer over
Lees ook
Dit zijn de verwachtingen in 2024 voor het continu veranderende dreigingslandschap

Dit zijn de verwachtingen in 2024 voor het continu veranderende dreigingslandschap

Niemand weet wat ‘The Next Big Thing’ in het dreigingslandschap wordt. Wat wel mogelijk is, is terugkijken naar 2023, opvallende gedragingen van actoren identificeren en een gefundeerde inschatting maken van wat 2024 mogelijk in petto heeft.

Fortinet lanceert Fortinet Advisor, een generative AI assistant

Fortinet lanceert Fortinet Advisor, een generative AI assistant

Fortinet voegt een nieuwe oplossing toe aan zijn aanbod van ruim 40 door AI ondersteunde security-producten. Het gaat om Fortinet Advisor, een generative AI (GenAI) assistant. Fortinet Advisor maakt momenteel deel uit van FortiSIEM, de security information & event management (SIEM)-oplossing van Fortinet, en FortiSOAR, zijn security orchestration, automation...

Microsoft Defender Suite en een SOC houden remote werknemers veilig

Microsoft Defender Suite en een SOC houden remote werknemers veilig

Nu de behoefte aan veilig werken exponentieel toeneemt, is het beveiligen van externe en hybride werknemers een steeds groter probleem geworden. Voorheen gebruikten bedrijven beveiliging architecturen die gebaseerd waren op het beschermen van medewerkers die werkzaam waren in on-premises kantooromgevingen.