WatchGuard lanceert nieuwe Firebox-appliances

Watchguard-280210

WatchGuard Technologies kondigt vier nieuwe unified threat management-appliances aan: de Firebox M290, M390, M590 en M690. Deze firewalls bieden hoogwaardige bescherming voor een betaalbare prijs, waardoor ze zeer geschikt zijn voor kleine en middelgrote organisaties.
 
De nieuwe Fireboxes combineren een verbeterde beveiliging met de snelheid en processorkracht die nodig zijn voor de verwerking van versleuteld verkeer. De nieuwe uitbreidbare poorten en de integratie met WatchGuard Cloud zorgen voor meer flexibiliteit. Hierdoor kunnen de firewalls meebewegen met veranderende klantbehoeften op het gebied van het netwerk en de beveiliging ervan.
 

Snelle uitrol en meer inzicht

WatchGuard Cloud vereenvoudigt de implementatie en het beheer van deze Fireboxes, evenals het creëren van policy’s. IT-dienstverleners kunnen hun configuraties overzetten naar meerdere applicaties en clients, en appliances op afstand in gebruik nemen. Ook verkrijgen zij een beter inzicht in de appliances via een volledig 30 dagen-beeld van loggegevens, een snelle zoekfunctie en geautomatiseerde rapportage.
 
De nieuwe Fireboxes integreren naadloos met andere WatchGuard-oplossingen zoals AuthPoint voor multifactorauthenticatie, de wifi-accesspoints van WatchGuard en ThreatSync voor dreigingsanalyse. Hierdoor wordt het beheer van een securityomgeving veel eenvoudiger dan het voorheen was.
 
Dit zijn de belangrijkste voordelen van de nieuwe Firebox M290, M390, M590 en M690:
 
  • Sneller en krachtiger
Deze appliances zijn speciaal ontwikkeld voor een optimale inspectie van https-verkeer. Deze beveiligingsfunctionaliteit is cruciaal om moderne malware te detecteren, zo blijkt uit het meest recente Internet Security Report.
 
  • Flexibel en toekomstbestendig
De appliances kunnen worden voorzien van uitbreidingsmodules. Dit stelt organisaties in staat om de poortconfiguratie aan te passen als het netwerk verandert. Optionele POE+-poorten voor de M590 en M690 vereenvoudigen het aansluiten van andere apparaten zoals beveiligingscamera’s en accesspoints.
 
  • Eenvoud in implementatie en beheer
WatchGuard Cloud maakt implementatie, monitoring, rapportage en beheer vanuit de cloud mogelijk. Met RapidDeploy is de implementatie zeer simpel: u zet de appliance aan en koppelt deze aan internet. De rest kan op afstand worden gedaan.
 
  • Betrouwbaar
Redundante stroomvoorziening zorgt voor maximale beschikbaarheid (dit geldt alleen voor de Firebox M590 en Firebox M690).
 

Versleuteld verkeer analyseren

“Volgens ons onderzoek was ruim 91 procent van alle malware waarmee netwerken in het tweede kwartaal van 2021 werden aangevallen versleuteld”, zegt Corey Nachreiner, chief security officer bij WatchGuard. “Het is daarom essentieel dat mkb-partijen en hun IT-partners securityoplossingen gebruiken die versleuteld verkeer kunnen analyseren, zonder negatieve impact op de prestaties. Onze nieuwe middenklasse-appliances uit de M Series voldoen hieraan. Daarnaast zijn de implementatie en het beheer sterk vereenvoudigd.”
 

Prijs-kwaliteitverhouding

“Deze nieuwe Firebox-appliances zijn door de uitmuntende prijs-kwaliteitverhouding een ideale oplossing voor allerlei organisaties: van kleine bedrijven tot middelgrote bedrijfsdatacenters”, zegt Hayden Johnston, Operations Director bij WYSCOM. “Ze beschikken over meer dan genoeg kracht om malware te blokkeren die via https-verbindingen wordt afgeleverd. Het nieuwe modulaire uitbreidingssysteem biedt een scala aan opties, waardoor de appliances veelzijdiger zijn en langer bruikbaar blijven.”
 
Meer informatie
Lees ook
DigiCert voorspelt cybersecurity voor 2023 en daarna

DigiCert voorspelt cybersecurity voor 2023 en daarna

DigiCert, de leverancier van digitaal vertrouwen, heeft zijn trends voor de cybersecurity in 2023 en daarna gepubliceerd. Deze voorspellingen, geschreven door DigiCert-experts Dr. Avesta Hojjati, Dean Coclin, Mike Nelson, Srinivas Kumar, Stephen Davidson, Steve Job en Tim Hollebeek, zijn gebaseerd op verschuivingen in technologie, gedrag van kwaad1

Senhasegura introduceert MySafe voor het beheren van persoonlijke wachtwoorden

Senhasegura introduceert MySafe voor het beheren van persoonlijke wachtwoorden

Senhasegura, leverancier van de gelijknamige, bekroonde privileged access management (PAM) oplossing, introduceert een nieuwe oplossing die de IT-beveiliging verbetert in de persoonlijke sfeer: MySafe.

Proofpoint 2022 Insider Threat-rapport: Insider threats vormen het grootste aandachtspunt voor CISO’s in Nederland

Proofpoint 2022 Insider Threat-rapport: Insider threats vormen het grootste aandachtspunt voor CISO’s in Nederland

Proofpoint, een toonaangevend cybersecurity- en compliance-bedrijf, publiceert zijn 2022 Insider Threat-rapport, uitgevoerd door CxO Priorities, een Lynchpin Media merk, waarin wordt ingegaan op de uitdagingen en prioriteiten voor Nederlandse CISO's bij de aanpak van insider threats in hybride werkomgevingen. Deze nieuwe manier van werken brengt o1