WatchGuard introduceert WatchGuard Endpoint Security

Watchguard-280210

WatchGuard Technologies heeft diverse oplossingen voor endpointsecurity geïntegreerd in een nieuw product: WatchGuard Endpoint Security. Het gaat om de integratie van Panda Adaptive Defense 360, Adaptive Defense, Endpoint Protection Plus en Endpoint Protection. De endpointsecurity-producten zijn bovendien volledig geïntegreerd in WatchGuard Cloud.

De integratie is niet simpelweg een rebranding van bestaande producten. WatchGuard Cloud is van de grond af aan ontworpen voor Managed (Security) Service Providers (MSP’s). Dit platform biedt hen nieuwe mogelijkheden voor het leveren van securityoplossingen. Zij kunnen zo hun portfolio eenvoudig uitbreiden met bijvoorbeeld endpoint- en netwerkbeveiliging en multifactorauthenticatie (MFA).

Unified Security Platform

Dankzij de integratie van netwerk-, identiteits- en endpointbeveiliging in WatchGuard Cloud ontstaat volgens Andrew Young, Senior VP Product Management bij WatchGuard, een Unified Security Platform. “WatchGuard Cloud verenigt verschillende beveiligingsproducten in één beheerinterface voor de bescherming van gebruikers, endpoints, netwerken en cloudnetwerken. MSP’s kunnen op die manier het beheer vereenvoudigen en het aanvalsoppervlak bij klanten verder beperken. Daarnaast kunnen MSP’s gebruikmaken van kant-en-klare integraties van derden.”

Ongeacht welke WatchGuard-productcategorieën partners aanbieden, biedt het cloudplatform een verscheidenheid aan voordelen aan MSP’s. Zoals flexibele licentieopties, eenvoudig licentiebeheer, zichtbaarheid van meerdere klanten tegelijkertijd en een uitgebreid technologisch ecosysteem van integraties. Met WatchGuard Cloud kunnen MSP’s bovendien verschillende abonnee-accounts in groepen centraal organiseren en met behulp van templates de uitrol versnellen.

Volledige beveiligingsstack

Deze integratie is het nieuwste voorbeeld van WatchGuard’s inzet voor en investering in MSP-ondersteuning. Partners en klanten beheren sinds 2019 Firebox-beveiligingsomgevingen en AuthPoint MFA-implementaties via deze enkele interface. Begin 2020 introduceerde WatchGuard de ThreatSync-opties om dreigingsinformatie, correlaties en scores te verzamelen – van het netwerk tot de gebruiker. “Met de toevoeging van WatchGuard Endpoint Security-oplossingen centraliseren we nu de bescherming van netwerken, endpoints en identiteiten in één full-stack Unified Security Platform”, aldus Young.

Als onderdeel van de integratie zullen individuele producten die eerder bekend stonden als Panda Endpoint Protection en Panda Endpoint Protection Plus nu verdergaan onder de naam WatchGuard EPP (Endpoint Protection Platform). Panda Adaptive Defense wordt WatchGuard EDR (Endpoint Detection and Response) en Adaptive Defense 360 krijgt de naam WatchGuard EPDR (Endpoint Protection Defense and Response).

De WatchGuard Endpoint Security-oplossingen zijn vanaf vandaag beschikbaar in WatchGuard Cloud. 

 

Meer informatie:

Meer over
Lees ook
KnowBe4-onderzoek: kennis over online veiligheid en wenselijk gedrag in Nederland is ver ondermaats

KnowBe4-onderzoek: kennis over online veiligheid en wenselijk gedrag in Nederland is ver ondermaats

Uit een nieuw rapport van KnowBe4 blijkt dat het gedrag waarmee medewerkers de online veiligheid van hun organisatie beïnvloeden sterk varieert binnen Europa. Met een score van 73 op een schaal van totaal 100 punten boekt Europa een wereldwijd gemiddelde score op deze zogenoemde ‘Security Culture-index’.

Op jacht naar de heilige graal: Generative AI versus Applied AI

Op jacht naar de heilige graal: Generative AI versus Applied AI

In deze blog gaan we in op de verschillen tussen generative AI en applied AI. Wat zijn nu eigenlijk de voor-en nadelen van generative AI en wanneer kan je beter kiezen voor applied AI? Het zal je niet verbazen: niet elke omgeving is geschikt voor generative AI.

De digital decade: wat betekent dit voor de EU, de infrastructuur en de digitale diensten van morgen?

De digital decade: wat betekent dit voor de EU, de infrastructuur en de digitale diensten van morgen?

Het Belgisch voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie prioriteert de digitale transitie in 2024. Wat kunnen we verwachten van de toekomst? Hoe zal technologie ten dienste staan van burgers en organisaties?