WatchGuard Cloud krijgt nieuwe modules voor endpointsecurity

Watchguard-280210

WatchGuard Technologies heeft zijn onlinebeveiligingsomgeving WatchGuard Cloud uitgebreid met vier modules voor endpointsecurity, bestaande uit WatchGuard Patch Management, WatchGuard Full Encryption, WatchGuard Advanced Reporting Tool (ART) en WatchGuard Data Control. Met deze integratie versterkt de securityspecialist zijn Unified Security Platform verder en krijgen MSP’s en klanten gecentraliseerde toegang tot alle endpointsecurityoplossingen van WatchGuard.
 
WatchGuard's Endpoint Security in WatchGuard Cloud biedt uitgebreide endpointbeveiliging, detectie en respons voor netwerken met tienduizenden apparaten. Bovendien bestaat de mogelijkheid om threat hunting en zero-trust applicatiediensten toe te voegen. Dit alles wordt geleverd via één lichtgewicht agent en beheerd via één centrale interface. In combinatie met aanvullende tools zoals RapidDeploy en FlexPay stelt het WatchGuard Unified Security Platform MSP’s in staat om snel op te schalen om aan de behoeften en veranderende eisen van klanten te voldoen.
 
Belangrijkste functies
De belangrijkste functies van de nieuwe beveiligingsmodules voor endpoints zijn:
 
  • WatchGuard Patch Management
Beheert kwetsbaarheden in besturingssystemen en honderden applicaties van derden op Windows-werkstations en -servers. Dit zorgt voor een kleiner aanvalsoppervlak, waardoor de preventieve mogelijkheden en de beheersing van incidenten worden versterkt. Beschikbaar als add-on voor WatchGuard EPDR-, EDR- en EPP-oplossingen.
 
  • WatchGuard Full Encryption
Controleert en beheert centraal de versleuteling van volledige schijven en USB-stations en het herstel van encryptiesleutels. Het maakt daarvoor gebruik van BitLocker in Windows-systemen. Beschikbaar als add-on voor WatchGuard EPDR-, EDR- en EPP-oplossingen.
 
  • WatchGuard Advanced Reporting Tool (ART)
Verschaft gedetailleerde informatie over de dagelijkse werking van applicaties, netwerken en gebruikers. Dit omvat kant-en-klare, vooraf gedefinieerde query's, dashboards en waarschuwingen op endpoints. Beheerders kunnen ook aangepaste query's en waarschuwingen maken op basis van endpoint-telemetrie. Beschikbaar als add-on voor WatchGuard EPDR- en EDR-oplossingen.
 
  • WatchGuard Data Control*
Ontdekt, controleert en bewaakt ongestructureerde gevoelige of persoonlijke gegevens op endpoints. Daaronder vallen gegevens in ruste, gegevens in gebruik en gegevens in beweging. Het kan ook realtime zoekopdrachten uitvoeren om bestanden met een specifieke inhoud te vinden. De module is beschikbaar als add-on voor WatchGuard EPDR- en EDR-oplossingen.
 
(*Momenteel beschikbaar in Nederland, Spanje, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Frankrijk, Italië, Portugal, Finland, Denemarken, Zwitserland, Noorwegen, Oostenrijk, België, Hongarije en Ierland.)
 

Compleet portfolio

 
WatchGuard verhoogt met zijn Unified Security Platform de lat voor professionele dienstverlening. Dit platform biedt een compleet portfolio van endpoint-, multifactorauthenticatie-, en netwerkbeveiligingsproducten. Het brengt de geïntegreerde endpointbeveiligingsmodules samen in de gecentraliseerde managementlaag, terwijl WatchGuard Cloud de administratie, zichtbaarheid en rapportage voor MSP's vereenvoudigt.
 
Het Unified Security Platform biedt naast extra bescherming een grotere effectiviteit en operationele efficiëntie van WatchGuard's bestaande portfolio voor endpointsecurity. Dat omvat WatchGuard EPP (Endpoint Protection Platform), WatchGuard EDR (Endpoint Detection and Response), en WatchGuard EPDR (Endpoint Protection Detection and Response).
 

Endpoints vaker doelwit

 
"Cyberaanvallen op endpoints blijven toenemen. Onze klanten hebben daardoor steeds meer behoefte aan bescherming hiertegen. De combinatie van WatchGuard Cloud met het Endpoint Security-portfolio stelt ons niet alleen in staat om deze bescherming te bieden, maar geeft ons ook de mogelijkheid om ons aanbod van beveiligingsdiensten uit te breiden, de effectiviteit en efficiëntie te verhogen en het bedrijf te laten groeien", zegt Bill Walter, partner bij Gross, Mendelsohn & Associates. "De nieuwe endpointmodules bouwen verder op die visie om klanten een compleet, verenigd beveiligingsplatform te bieden."
Lees ook
Mirco Kloss van TXOne Networks Europe: ‘Binnen OT is continuïteit echt alles’

Mirco Kloss van TXOne Networks Europe: ‘Binnen OT is continuïteit echt alles’

De scheidslijn tussen informatietechnologie (IT) en operationele technologie (OT) is aan het vervagen. Om goed te functioneren zijn OT-apparaten steeds afhankelijker van data en IoT-functies. Dat zorgt echter ook voor een verhoogd risico en nieuwe securityuitdagingen. Securityleverancier TXOne specialiseert zich op het snijvlak waar IT en OT overl1

Marc Punte van Ster over MOVEit Automation: ‘Data moet immutable zijn’

Marc Punte van Ster over MOVEit Automation: ‘Data moet immutable zijn’

De Stichting Etherreclame, beter bekend als Ster Reclame, zorgt voor de verkoop van reclameruimte op radio, tv en online van de Nederlandse publieke omroep. Data speelt bij alle processen een cruciale rol en moet dus altijd beschikbaar zijn, en niet te onderscheppen of manipuleren zijn. Systeem- en netwerkarchitect Marc Punte van de Ster, legt uit1

Fortinet lanceert nieuwe OT-beveiligingstoepassingen

Fortinet lanceert nieuwe OT-beveiligingstoepassingen

Fortinet introduceert nieuwe geïntegreerde oplossingen en diensten voor de beveiliging van operationele technologie (OT). De nieuwe FortiSwitch 424F, FortiExtender Vehicle 211F en verbeterde FortiGuard OT Security Service zijn speciaal ontwikkeld voor het verbinden en beschermen van OT-omgevingen. Met deze nieuwe mogelijkheden onderscheidt Fortine1