WatchGuard Cloud krijgt nieuwe modules voor endpointsecurity

Watchguard-280210

WatchGuard Technologies heeft zijn onlinebeveiligingsomgeving WatchGuard Cloud uitgebreid met vier modules voor endpointsecurity, bestaande uit WatchGuard Patch Management, WatchGuard Full Encryption, WatchGuard Advanced Reporting Tool (ART) en WatchGuard Data Control. Met deze integratie versterkt de securityspecialist zijn Unified Security Platform verder en krijgen MSP’s en klanten gecentraliseerde toegang tot alle endpointsecurityoplossingen van WatchGuard.
 
WatchGuard's Endpoint Security in WatchGuard Cloud biedt uitgebreide endpointbeveiliging, detectie en respons voor netwerken met tienduizenden apparaten. Bovendien bestaat de mogelijkheid om threat hunting en zero-trust applicatiediensten toe te voegen. Dit alles wordt geleverd via één lichtgewicht agent en beheerd via één centrale interface. In combinatie met aanvullende tools zoals RapidDeploy en FlexPay stelt het WatchGuard Unified Security Platform MSP’s in staat om snel op te schalen om aan de behoeften en veranderende eisen van klanten te voldoen.
 
Belangrijkste functies
De belangrijkste functies van de nieuwe beveiligingsmodules voor endpoints zijn:
 
  • WatchGuard Patch Management
Beheert kwetsbaarheden in besturingssystemen en honderden applicaties van derden op Windows-werkstations en -servers. Dit zorgt voor een kleiner aanvalsoppervlak, waardoor de preventieve mogelijkheden en de beheersing van incidenten worden versterkt. Beschikbaar als add-on voor WatchGuard EPDR-, EDR- en EPP-oplossingen.
 
  • WatchGuard Full Encryption
Controleert en beheert centraal de versleuteling van volledige schijven en USB-stations en het herstel van encryptiesleutels. Het maakt daarvoor gebruik van BitLocker in Windows-systemen. Beschikbaar als add-on voor WatchGuard EPDR-, EDR- en EPP-oplossingen.
 
  • WatchGuard Advanced Reporting Tool (ART)
Verschaft gedetailleerde informatie over de dagelijkse werking van applicaties, netwerken en gebruikers. Dit omvat kant-en-klare, vooraf gedefinieerde query's, dashboards en waarschuwingen op endpoints. Beheerders kunnen ook aangepaste query's en waarschuwingen maken op basis van endpoint-telemetrie. Beschikbaar als add-on voor WatchGuard EPDR- en EDR-oplossingen.
 
  • WatchGuard Data Control*
Ontdekt, controleert en bewaakt ongestructureerde gevoelige of persoonlijke gegevens op endpoints. Daaronder vallen gegevens in ruste, gegevens in gebruik en gegevens in beweging. Het kan ook realtime zoekopdrachten uitvoeren om bestanden met een specifieke inhoud te vinden. De module is beschikbaar als add-on voor WatchGuard EPDR- en EDR-oplossingen.
 
(*Momenteel beschikbaar in Nederland, Spanje, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Frankrijk, Italië, Portugal, Finland, Denemarken, Zwitserland, Noorwegen, Oostenrijk, België, Hongarije en Ierland.)
 

Compleet portfolio

 
WatchGuard verhoogt met zijn Unified Security Platform de lat voor professionele dienstverlening. Dit platform biedt een compleet portfolio van endpoint-, multifactorauthenticatie-, en netwerkbeveiligingsproducten. Het brengt de geïntegreerde endpointbeveiligingsmodules samen in de gecentraliseerde managementlaag, terwijl WatchGuard Cloud de administratie, zichtbaarheid en rapportage voor MSP's vereenvoudigt.
 
Het Unified Security Platform biedt naast extra bescherming een grotere effectiviteit en operationele efficiëntie van WatchGuard's bestaande portfolio voor endpointsecurity. Dat omvat WatchGuard EPP (Endpoint Protection Platform), WatchGuard EDR (Endpoint Detection and Response), en WatchGuard EPDR (Endpoint Protection Detection and Response).
 

Endpoints vaker doelwit

 
"Cyberaanvallen op endpoints blijven toenemen. Onze klanten hebben daardoor steeds meer behoefte aan bescherming hiertegen. De combinatie van WatchGuard Cloud met het Endpoint Security-portfolio stelt ons niet alleen in staat om deze bescherming te bieden, maar geeft ons ook de mogelijkheid om ons aanbod van beveiligingsdiensten uit te breiden, de effectiviteit en efficiëntie te verhogen en het bedrijf te laten groeien", zegt Bill Walter, partner bij Gross, Mendelsohn & Associates. "De nieuwe endpointmodules bouwen verder op die visie om klanten een compleet, verenigd beveiligingsplatform te bieden."
Lees ook
Proofpoint's 2024 State of the Phish rapport: 69% van Nederlandse werknemers gokt met security van organisaties

Proofpoint's 2024 State of the Phish rapport: 69% van Nederlandse werknemers gokt met security van organisaties

Proofpoint, publiceert vandaag de tiende editie van het jaarlijkse State of the Phish-rapport. Hieruit blijkt dat meer dan twee derde (69%) van Nederlandse werknemers hun organisaties bewust in gevaar brengt. Dit leidt tot ransomware- of malware-infecties, datalekken of financieel verlies. Ondanks een lichte daling van succesvolle phishing-aanvall1

Dit zijn de verwachtingen in 2024 voor het continu veranderende dreigingslandschap

Dit zijn de verwachtingen in 2024 voor het continu veranderende dreigingslandschap

Niemand weet wat ‘The Next Big Thing’ in het dreigingslandschap wordt. Wat wel mogelijk is, is terugkijken naar 2023, opvallende gedragingen van actoren identificeren en een gefundeerde inschatting maken van wat 2024 mogelijk in petto heeft.

Cloudflare-rapport maakt inzichtelijk dat organisaties moeilijkheden ondervinden bij het identificeren en beheren van cyberrisico's van API's

Cloudflare-rapport maakt inzichtelijk dat organisaties moeilijkheden ondervinden bij het identificeren en beheren van cyberrisico's van API's

Cloudflare heeft het API Security & Management Report gepubliceerd. Dit rapport onthult dat API's meer dan ooit worden ingezet, waardoor bedrijven de deur wijd openzetten voor meer online bedreigingen dan we eerder hebben meegemaakt. Het rapport maakt inzichtelijk dat er een kloof bestaat tussen het gebruik van API’s door bedrijven en hun vermogen1