VTech vraagt gebruikers te accepteren dat verstrekte data kan uitlekken

hacker

De online winkel van speelgoedfabrikant VTech is weer beschikbaar nadat de winkel twee maanden geleden werd gehackt, waarmee persoonlijke gegevens van 6,4 miljoen mensen werd buitgemaakt, waaronder ruim 100.000 ouders en bijna 125.000 kinderen uit Nederland. Wie gebruik wil maken van de winkel moet echter akkoord gaan met vernieuwde gebruiksvoorwaarden, waarin het bedrijf eventuele rechtszaken van klanten bij een toekomstig hack lijkt te willen voorkomen.

In de vernieuwde gebruiksvoorwaarden van het bedrijf staat de volgende passage:

“U erkent en gaat akkoord met het feit dat informatie die u verstuurd of ontvangt tijdens het gebruik van de site mogelijk niet veilig is en onderschept kan worden of in een later stadium bemachtigd kan worden door ongeautoriseerde partijen.”

De passage is ontdekt door Lorenzo Franceschi-Bicchierai, een journalist van Vice. De nieuwe gebruiksvoorwaarden zijn sinds 24 december 2015 beschikbaar, pakweg een maand nadat VTech werd gehackt. Met de vernieuwde gebruiksvoorwaarden lijkt VTech rechtszaken van klanten bij een eventuele toekomstige hack te willen voorkomen. Of dat ook daadwerkelijk lukt is overigens maar de vraag. Zo beschermt Europese regelgeving Europese gebruikers tegen oneerlijke gebruiksvoorwaarden.

Lees ook
Is de cybercrimineel van de toekomst een robot?

Is de cybercrimineel van de toekomst een robot?

Hoewel de eerste door AI gegenereerde cyberaanval nog officieel gedocumenteerd moet worden, zal kunstmatige intelligentie naar verwachting ook in security zijn impact gaan hebben. Sterker nog, AI wordt nu al door cybercriminelen ingezet en bijvoorbeeld gebruikt om phishingmails bij te slijpen. En nieuwe bedreigingen komen door AI waarschijnlijk no1

Cyberafpersing: dit zijn de 10 opvallendste trends

Cyberafpersing: dit zijn de 10 opvallendste trends

Cyberafpersing laaide na een kleine dip in het eerste kwartaal van 2023 weer stevig op. Dat blijkt uit het Cy-Xplorer-rapport 2023 van Orange Cyberdefense. Dit zijn de 10 meest opvallende trends uit het rapport.

Persbericht: Twee derde van de organisaties in de Benelux was in 2022 het slachtoffer van spearphishing

Persbericht: Twee derde van de organisaties in de Benelux was in 2022 het slachtoffer van spearphishing

Barracuda Networks heeft zijn 2023 Spearphishing Trends Rapport gepubliceerd. Daaruit blijkt dat ruim twee derde (68%) van de ondervraagde organisaties in de Benelux in 2022 het slachtoffer was van spearphishing. Dat is beduidend hoger dan het wereldwijde gemiddelde van 50 procent. Ook doen bedrijven in de Benelux aanzienlijk langer over het detec1