VPN-bedrijf TunnelBear wordt onderdeel van McAfee

Beveiligingsbedrijf McAfee neemt TunnelBear over, een bedrijf gespecialiseerd in Virtual Private Networks (VPN's). TunnelBear blijft zijn VPN-producten onder de vlag van McAfee doorontwikkelen.

tunnelbear-logo TunnelBear is een bedrijf dat gebruikers toegang biedt tot een VPN. Het dataverkeer van gebruikers wordt versleuteld en via dit netwerk verzonden, waardoor veilig gebruik kan worden gemaakt van iedere internetverbinding. Indien een aanvaller via bijvoorbeeld een man-in-the-middle aanval dataverkeer van een gebruiker onderschept, krijgt de aanvaller alleen versleuteld dataverkeer in handen en kan uitsluitend zien dat dit verkeer naar de VPN van TunnelBear wordt verstuurd. Het surfgedrag van gebruikers is hierdoor afgeschermd.

TunnelBear blijft producten doorontwikkelen

"De overname van TunnelBear door McAfee is een spannende kans voor ons bedrijf. TunnelBear zal de producten waar onze klanten van houden blijven ontwikkelen, maar nu met de steun en middelen van een leidend cybersecurity bedrijf", legt Ryan Dochuk, mede-oprichter van TunnelBear, uit. "McAfee deelt onze passie om iedereen te helpen op een veiliger en meer privé internet te surfen. Deze overname levert ons de middelen om onze service te ontwikkelen, uit te breiden naar nieuwe regio's en onze leidende positie in privacy en security practices in de VPN-sector te behouden."

"Deze investering is strategisch voor de consumenten business van McAfee, aangezien het onze inzet toont om de online data en het surfgedrag van onze klanten privé en veilig te houden in een tijd waarin het dreigingslandschap groeit in volume, snelheid en complexiteit", aldus Christopher Young, CEO van McAfee.

Skyhigh Networks

Het is de tweede overname door McAfee in korte tijd. Ruim twee maanden geleden nam het bedrijf Skyhigh Networks over, een bedrijf gespecialiseerd in cloud security.

Lees ook
CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer Bedrijven rekenen erop dat betrouwbare en veilige IT hun processen ondersteunt. Hoewel IT lang werd gezien als een operationele kostenpost is het inmiddels onlosmakelijk verbonden met de manier waarop bedrijven werken.

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1

Onderzoek Orange Cyberdefense: aantal slachtoffers cyberafpersing neemt toe

Onderzoek Orange Cyberdefense: aantal slachtoffers cyberafpersing neemt toe

Het aantal slachtoffers van cyberafpersing is afgelopen jaar wereldwijd met 46 procent gestegen ten opzichte van 2022. Dat is een van de opvallende conclusies uit het rapport ‘Security Navigator 2024’ van cybersecurityspecialist Orange Cyberdefense. Volgens het rapport zijn grote ondernemingen het meest getroffen door deze vorm van cybercriminalit1