VPN-bedrijf TunnelBear wordt onderdeel van McAfee

Beveiligingsbedrijf McAfee neemt TunnelBear over, een bedrijf gespecialiseerd in Virtual Private Networks (VPN's). TunnelBear blijft zijn VPN-producten onder de vlag van McAfee doorontwikkelen.

tunnelbear-logo TunnelBear is een bedrijf dat gebruikers toegang biedt tot een VPN. Het dataverkeer van gebruikers wordt versleuteld en via dit netwerk verzonden, waardoor veilig gebruik kan worden gemaakt van iedere internetverbinding. Indien een aanvaller via bijvoorbeeld een man-in-the-middle aanval dataverkeer van een gebruiker onderschept, krijgt de aanvaller alleen versleuteld dataverkeer in handen en kan uitsluitend zien dat dit verkeer naar de VPN van TunnelBear wordt verstuurd. Het surfgedrag van gebruikers is hierdoor afgeschermd.

TunnelBear blijft producten doorontwikkelen

"De overname van TunnelBear door McAfee is een spannende kans voor ons bedrijf. TunnelBear zal de producten waar onze klanten van houden blijven ontwikkelen, maar nu met de steun en middelen van een leidend cybersecurity bedrijf", legt Ryan Dochuk, mede-oprichter van TunnelBear, uit. "McAfee deelt onze passie om iedereen te helpen op een veiliger en meer privé internet te surfen. Deze overname levert ons de middelen om onze service te ontwikkelen, uit te breiden naar nieuwe regio's en onze leidende positie in privacy en security practices in de VPN-sector te behouden."

"Deze investering is strategisch voor de consumenten business van McAfee, aangezien het onze inzet toont om de online data en het surfgedrag van onze klanten privé en veilig te houden in een tijd waarin het dreigingslandschap groeit in volume, snelheid en complexiteit", aldus Christopher Young, CEO van McAfee.

Skyhigh Networks

Het is de tweede overname door McAfee in korte tijd. Ruim twee maanden geleden nam het bedrijf Skyhigh Networks over, een bedrijf gespecialiseerd in cloud security.

Lees ook
DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.

‘’Innovatie op het gebied van cybersecurity blijft achter in Nederland’’

‘’Innovatie op het gebied van cybersecurity blijft achter in Nederland’’

De huidige innovatiekracht in Nederland en Europa op het gebied van cybersecurity blijft achter, ten opzichte van de Verenigde Staten en China. Dat blijkt uit het deze week verschenen boek ‘Security Innovation Stories’, geschreven door Bram de Bruijn in samenwerking met Frank van Summeren.

Zerto: Afsluiten van cyberverzekeringen lastiger vanwege toenemende complexiteit en regelmaat van aanvallen

Zerto: Afsluiten van cyberverzekeringen lastiger vanwege toenemende complexiteit en regelmaat van aanvallen

Zerto, een dochteronderneming van Hewlett Packard Enterprise, ziet voor 2024 drie belangrijke trends rond cybersecurity en het dreigingslandschap. De eerste is dat de toenemende complexiteit en regelmaat van cyberaanvallen het steeds moeilijker zullen maken voor bedrijven om een goede cyberverzekering af te sluiten. De tweede trend die Zerto opmer1