Voorbereidingen zevende editie Nationale CyberSecurity Monitor (NCSM) zijn gestart

NCSM2020

Sinds 1 juni jl. heeft Districomm het portfolio uitgebreid met zes ICT titels waaronder het Infosecurity Magazine, DatacenterWorks, CloudWorks, AppWorks en Business & IT.

Nationale CyberSecurity Monitor 2020

Infosecurity Magazine laat jaarlijks onderzoek verrichten. Dit gebeurt in samenwerking met Pb7 Research. De Nationale CyberSecurity Monitor (NCSM) houdt de vinger aan de pols van de Nederlandse cybersecurity markt en maakt zo de belangrijkste trends in de zakelijke markt zichtbaar.

Districomm gaat door met de NCSM. Cybersecurity blijft immers heel belangrijk en moet constant inspelen op nieuwe bedreigingen en ontwikkelingen. De afgelopen maanden zijn de veranderingen heel groot geweest en in een snel tempo doorgevoerd. Om die reden zal de NCSM 2020 editie ook ingaan op de impact van thuiswerken.

Wil jij ook sponsor worden van de NCSM 2020?

Dat kan! De voorbereidingen voor de zevende editie zijn inmiddels gestart en zoals ieder jaar is het mogelijk om als sponsor aan te haken. Sponsors krijgen meer dan een uitgebreid rapport met commercieel interessante marktinformatie en naamsvermelding. Daarnaast hebben ze de mogelijkheid eigen vragen te laten opnemen die waardevolle resultaten leveren voor de eigen marketing en sales. Wil je meer weten over het sponsoren van NCSM 2020? Neem dan contact op met Jos Raaphorst (jos@itchannelpro.nl of 0634 735 424).

 

Onderwerpen NCMS 2020

Deze Onderwerpen komen  dit jaar aan bod in de NCSM :

  • Security-investeringen en prioriteiten;
  • Ervaringen met security incidenten;
  • De menselijke factor en kennis;
  • Grootste uitdagingen;
  • Welke assets (OT) zijn nu/komende jaren verbonden aan het internet;
  • Integratie IT en OT;
  • De impact van Internet of Things;
  • Impact heeft Covid-19 op de security;
  • Wat ziet men als de belangrijkste uitdagingen;
  • Compliance uitdagingen (AVG; CCPA).

 

Timing

De voorlopige planning van de NCSM 2020 is als volgt

  • Augustus/september: Start veldwerk
  • September/oktober: Analyse en duiding
  • November/december: Publicatie resultaten
Lees ook
"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

In het recente onderzoek 'Het portret van de moderne informatiesecurityprofessional' deed Kaspersky onderzoek naar het wereldwijde tekort aan cybersecuritypersoneel. Zo onderzocht het de exacte redenen waarom bedrijven te weinig cybersecuritydeskundigen hebben.

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Het gebruik van malware dat detectiemethoden probeert te omzeilen (‘evasive malware’) is het laatste kwartaal van 2023 fors gestegen. Daarnaast hebben hackers het steeds vaker voorzien op Exchange-mailservers. Het aantal ransomwarebesmettingen blijft wel verder afnemen, waarschijnlijk door diverse internationale inspanningen.

‘’Innovatie op het gebied van cybersecurity blijft achter in Nederland’’

‘’Innovatie op het gebied van cybersecurity blijft achter in Nederland’’

De huidige innovatiekracht in Nederland en Europa op het gebied van cybersecurity blijft achter, ten opzichte van de Verenigde Staten en China. Dat blijkt uit het deze week verschenen boek ‘Security Innovation Stories’, geschreven door Bram de Bruijn in samenwerking met Frank van Summeren.