VNG waarschuwt gemeenten voor afsluiting van Suwinet

databeveiliging

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten waarschuwt gemeenten dat zij kunnen worden afgesloten van Suwinet indien zij hun beveiliging niet op orde hebben. Suwinet is een systeem waarmee gemeenten vertrouwelijke informatie op veilige wijze kunnen delen.

In juni bleek uit onderzoek van de Inspectie SZW dat de informatiebeveiliging rond Suwinet bij veel gemeenten nog steeds niet op orde is. Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken heeft de Tweede Kamer op 30 juli via een brief geïnformeerd over haar plannen gemeenten die hun informatiebeveiliging niet op orde brengen af te sluiten van Suwinet.

De VNG waarschuwt voor de gevolgen hiervan voor de dienstverlening en taakuitvoering van gemeenten. De organisatie benadrukt dan ook het belang voor gemeenten om het onderzoek van de Inspectie SZW met positief resultaat te doorstaan.

Lees ook
Meld je hier aan voor PrivacyConnect – Amsterdam editie!

Meld je hier aan voor PrivacyConnect – Amsterdam editie!

Sluit aan voor de Amsterdam-editie van de PrivacyConnect community Chapter-bijeenkomst onder leiding van de lokale Chapter Chairs. In deze bijeenkomst duiken we de diepte in en bespreken we de allernieuwste ontwikkelingen rondom privacyregelgeving met aandacht voor de AVG, CCPA, Schrems II en LGDP.

Bedrijfsgegevens verzamelen bij werknemers – wat met de privacy?

Bedrijfsgegevens verzamelen bij werknemers – wat met de privacy?

In hun voortdurende streven naar meer efficiëntie – nodig om concurrenten het hoofd te bieden – verkennen steeds meer bedrijven de mogelijkheden van process mining. Met behulp van process-miningtechnologie kan men onderzoeken hoe processen werkelijk verlopen in een organisatie

SURF Security en Privacy Award 2021 voor Universiteit Maastricht

SURF Security en Privacy Award 2021 voor Universiteit Maastricht

Universiteit Maastricht is de winnaar van de SURF Security en Privacy Award 2021. De universiteit krijgt de award voor de open wijze waarop zij hun kennis en ervaring hebben gedeeld over de ernstige ransomware-aanval die hen vlak voor kerst 2019 trof.